2023-05-20 27 瀏覽
呢家居酒屋揉合了型格與優雅於一身。既係酒吧又係居酒屋,有情調又有味道,從裝潢到菜單都充滿了時尚感,令人好chill好放鬆。💆🏼‍♀️今次我品嚐了他們的以菠蘿冰做基礎的Cocktail - Ananas Epice,既清爽又有層次感,而且飲落唔覺酒精濃度好高,令人容易入口。🥂當然,最令人印象深刻的是他們的日式串燒。每一款嘅串燒都可以睇得出師傅好用心咁去製作,每一串嘅食物都燒得啱啱好,有香脆可口既鱈魚干,又有外層燒得金黃,內裡則有嚼勁的雞軟骨。🍢另外燒雞肝、燒秋葵、厚燒牛舌、免治雞肉棒配日本温泉蛋等不同種類的小食。每一種都有其獨特的風味和口感。燒雞肝的味道濃郁,燒秋葵則鮮嫩多汁,燒牛舌的質感柔軟,免治雞肉棒則啖啖肉,配埋濃厚既蛋汁又滑又香。🍡最後令我最驚喜係沖繩黑豚肉青椒卷和炸日本白蝦。豚肉燒得好香,唔會油膩,包住既青椒特別fresh,食落唔似青椒。而炸白蝦超香口,比櫻花蝦大隻,似nuts既小食咁,但又多左點鮮味。🦐除了食物,這家酒吧的服務也值得一讚。服務員十分熱情和專業,會為我們講解菜式,照顧客人嘅需要。🤩🤩總的來說,這家日式串燒酒吧是一個非常好的去處,無論是想要輕鬆享受一杯美酒,還是品嚐

總的來說,這家日式串燒酒吧是一個非常好的去處,無論是想要輕鬆享受一杯美酒,還是品嚐美味的日式串燒,都是一個不錯的選擇。🤭👍🏻