2022-07-24 127 瀏覽
想食漢堡包,想起之前有食過Burgeroom,又見到有鵝肝漢堡好吸引,就約左朋友去尖沙咀分店食。店内環境好舒服,行工業風,同埋唔洗加一,幾抵食✨鵝肝牛肉漢堡 🍔$168漢堡上嘅時候已經一分爲二,唔洗自己切,可以同朋友開心share鵝肝煎得好香,令到我地更加肚餓~ 鵝肝有成塊,煎到呈淡金黄色,食落口感綿密,入口即化,味道香濃,好味塊牛肉漢堡扒好厚好juicy,牛味好濃,包嘅質地都岩岩好, 配料有芝士,番茄同生菜,芝士溶溶地鋪滿成個漢堡扒,番茄同生菜都好新鮮,全部一起食,滿足~ 漢堡隔離仲配左沙律,個汁酸酸地,配埋漢堡食唔會好膩✨鱈魚手指配他他醬(5pcs) $60驚食兩個漢堡會太飽,我地就加左個小食。呢個係用鱈魚製成嘅脆炸魚柳,外皮金黃香脆,入面既鱈魚口感軟嫩,仲食到鮮味,配上他他醬,口感馥郁,正✨檸檬梳打 🍹$38✨荔枝梳打 🍹$38兩杯野飲都唔錯,有淡淡嘅荔枝味,叫左小甜,就可以balance返漢堡同鱈魚手指~如果lunch會有午市套餐,加$30 就有薯條同飲品,再抵d

✨鵝肝牛肉漢堡 🍔$168

✨鱈魚手指配他他醬(5pcs) $60