2022-11-09 88 瀏覽
今日去咗位於K11既awesomeism.cave食中午,未開始食飯都比入邊嘅型格同現代裝修吸引到🖤想打卡嘅朋友着黑色去實無死😝先講吓今日食咗兩款雞翼,一款係冬陰功味,另一款係鹹蛋黃味。前者酸酸甜甜十分開胃,後者嘅鹹蛋黃都做得啱啱好,左一隻右一隻,食完兩份雞翼都已經小飽😂要讚下佢哋嘅份量好足,就算三至四位朋友share兩份都夠啊!另外我哋仲點左份冬陰功大蝦意大利粉,如果鍾意食酸酸辣辣嘅朋友真係唔可以錯過!個意大利粉煮得好好,配上濃郁嘅醬汁,同埋好細心咁已經搣埋啲殼既大蝦,一啖接一啖停唔到啊😍不過如果鍾意食辣嘅朋友,就可能要先叫咗個雞翼試吓個辣度先,佢都真係幾重口味😈之後嚟咗兩杯各有特色嘅飲品,一杯係花生醬牛油果奶昔,飲落去非常之順滑,而且濃郁嘅花生醬香味,如果係花生醬迷絕對唔可以唔叫啦!而另一杯皮皮,其實主要係椰子同菠蘿嘅口味,清爽到好似去左沙灘咁🤪岩曬我地打卡同繼續食落去😼最後甜品仲點左三個鬆餅,可能因為啱啱即叫即整,唔單止熱辣辣,食落去仲十分之鬆化,絕對係外脆內軟既模範啊。配埋忌廉同橙醬,絕對係呢餐飯完美嘅句號❤️