2018-10-26
去完大小姐度打牌,我就諗返屋企食飯,點知大小姐又話贏咗錢不如請我食串燒啦!咁我又陪佢喺樓下吹下水飲下啤酒咁!因為唔係好肚餓所以只係叫咗少少嘢食,重點都係想飲番支啤酒爽一下!樓下e間芝加哥 地方細細,人氣都幾旺,我哋就坐門口嘅一張枱仔,首先啤酒先!未見過呢隻牌子就試吓!首先要個燒雞扒,即叫即燒所以製作需時,雞扒大大塊好抵食,份量好夠!雞皮香脆可口,雞肉多汁,我唔理肥唔肥啦成塊食,好味道!因為我鍾意食雞所以我就要左個雞翼包飯,一樣係燒到脆卜卜嘅雞皮,雞翼裏面包左少少糯米飯。第二款就係大小姐好鍾意食嘅金菇肥牛卷,燒到肥牛啲油都迫晒出嚟!好香啊!第二個新嘗試就係煙肉年糕,煙肉香脆,年糕給晒煙肉嘅精華,入晒味!牛肉串,黑椒夠晒香濃!同埋新推介嘅免治雞肉串,有蛋汁更加好味!趁住依家天氣涼可以坐 outdoor !咁感覺更加輕鬆自在啊!
牛肉串,黑椒夠晒香濃!
同埋新推介嘅免治雞肉串,有蛋汁更加好味!