2022-11-06 913 瀏覽
早幾日天氣轉涼,開始已經想食打邊爐,琴日🐻帶咗也米😍去食一人一鍋,今次我哋去咗食8鍋臭臭鍋。原本想試吓佢嘅期間限定,黑麻油雞鍋🐔,但係點知去到嘅時候已經售罄🙈,咁唯有食返佢哋原本有嘅味道。今次我哋事我哋未食過嘅臺式麻辣鍋🌶同埋香蒜牛肉鍋🐮。全部鍋物都係會跟一個飯或者一個粉絲,飲品另外再加。-🍴香蒜牛肉鍋🐮($119) - 入面有娃娃菜🥬、牛肉片🐂、蔥爆貢丸、甜不辣、牛丸、老油條、粟米🌽、金針菇、炸枝竹、少量粉絲、沙白、鳴門卷、豆皮蝦捲、蕃茄🍅、青豆角同埋黃金魚籽球。全部餸都有少少🤭,完全滿足到我哋咩都想試嘅心態。依個鍋清清地帶住蒜味,不過又唔會好突出,正正常常,CP值唔會話好高。-🍴臺式麻辣鍋🌶($119) - 入面有娃娃菜🥬、牛肉片🐂、麻辣餃、甜不辣、福州魚蛋、龍脷柳🐟、鴨血、沙白、米血糕、大腸、魷魚圈🦑、老油條、金針菇、炸枝竹、王子麵(半個)🍜、鳴門卷、青豆角,同樣都係每款配料少少🤣,我哋揀咗小辣,但可能因為一路都煮緊,小辣加埋熱辣辣🔥都幾辣口,大家都要衡量下。
香蒜牛肉鍋
臺式麻辣鍋