2021-03-15 148 瀏覽
一向都好中意食雞煲,試過自製但失敗得好慘烈。咁啱見到旺角呢間地點勁方便,一於嚟試吓。試完係有驚喜雞肉嫩又入味,我哋選小辣,辣味好啱,好快就俾我哋清左一煲,正!呢間仲有鴨煲食,一於要試!職員即場點火幫手炒,香味撲鼻。有好香嘅香葉味。 鴨唔會好肥(因為食過有啲鴨肥到食唔到肉,所以好驚太肥)食完雞鴨煲,再打邊爐! 佢地有好特別嘅泰皇冬蔭功鍋。打邊爐嘅菜、丸、餃、魚皮等都是自助,食材擺放係雪櫃入面,企理又乾淨!估唔到冬陰公打邊爐又幾正,酸酸辣辣咁,好開胃。生猛海蝦、活海蜆都好鮮美,蜆無沙。美國肥牛同美國豚肉都好靚唔肥。牛柏葉同鮮吊桶仔好爽脆。食材同個湯底意想不到夾。餐廳仲有好清晰嘅大電視,一邊食一邊睇電影,正!打完邊爐再嚟杯雪糕,完美!埋單仲有酒精搓手液送,好sweet原來佢地尖沙咀都開咗分店,有任食美國黑和牛套餐,下次要去試吓。
一向都好中意食雞煲,試過自製但失敗得好慘烈。
咁啱見到旺角呢間地點勁方便,一於嚟試吓。試完係有驚喜

呢間仲有鴨煲食,一於要試!

食完雞鴨煲,再打邊爐!
佢地有好特別嘅泰皇冬蔭功鍋。
估唔到冬陰公打邊爐又幾正,酸酸辣辣咁,好開胃。
埋單仲有酒精搓手液送,好sweet

二鍋頭惹味雞煲
火焰鴛鴦鴨煲