2022-09-09 72 瀏覽
獨食難肥,美食當前,緊係搵埋好朋友一齊分享快樂(脂肪)😛佢帶左我去尖沙咀一間居酒屋,果到因為果度有佢中意既提燈,仲係自由定價添,幾得意,食落好正!一咬落去爆開,入面軟糯軟糯既口感,食過既就明😜清酒生蠔性價比極高👍🏻👍🏻👍🏻生蠔新鮮鮮甜,加埋落青酒入面,清酒既脂味,令生蠔既鮮味更加提升😍兩者配合,令鮮味爆發🥳鮟鱇魚肝朋友既必點項目,佢勁中意,完全唔腥,勁creamy ❤️甲羅燒師傅燒好先上枱,唔洗怕燒燶😂佢地蟹膏同蟹肉比例岩岩好,仲加左海膽,鮮味滿滿🤩米通脆脆出乎意料之外好食,原來係即叫即炸😍海膽刺身性價比十足,因為佢呢度都只係$198🥰好鮮味,超正🤩突刺月見大啡菇蛋黃漲卜卜,好飽滿,好新鮮,一夾落去蛋汁流晒出黎,沾埋大啡菇一齊食,勁爆汁😍黑蒜豚骨湯和牛鍋和牛牛花好平均,入口好嫩滑,唔知係咪因為係美國牛既關係,佢既牛味都幾重,個鍋仲包埋一啲蔬菜🥬都幾抵食☺️黑松露炒舞松茸一上枱就聞到勁香黑松露味😍舞茸係日本好出名既菇類,食落好香菇菌味😚飲品嚟得酒場,點會唔飲返兩杯,媽媽就點左杯whisky lemon coke,店員好好幫我由soda轉左做coke🤪勁長檸檬片,打卡勁吸睛🤩朋友就點左梅酒,佢
獨食難肥,美食當前,緊係搵埋好朋友一齊分享快樂(脂肪)😛

清酒生蠔

鮟鱇魚肝
朋友既必點項目,佢勁中意,完全唔腥,勁creamy ❤️

甲羅燒

海膽刺身
性價比十足,因為佢呢度都只係$198🥰好鮮味,超正🤩

突刺月見大啡菇

黑蒜豚骨湯和牛鍋

黑松露炒舞松茸

飲品
嚟得酒場,點會唔飲返兩杯,媽媽就點左杯whisky lemon coke,店員好好幫我由soda轉左做coke🤪勁長檸檬片,打卡勁吸睛🤩朋友就點左梅酒,佢都話幾好飲喎👍🏻