2021-05-05
📍拉麵來 l 大坑特登去大坑食茶記 點知兩間都閂左🥲之後求其入左間拉麵店食 點知又唔差喎~😙-香濃雞白湯麵 HKD92 (6.5/10)上枱嗰陣店員俾左個半球體啫喱我哋 叫我哋擺落個面度食🤔應該係由雞白湯整出嚟嘅 湯底唔算太濃 不過好彩個麵幾掛湯 硬度適中 值得一讚(≖ᴗ≖)豚肉就一般貨色 薄薄地冇乜特別😗-白松露豚骨湯麵 HKD110 (7.5/10)呢個反而有驚喜(๑´ڡ`๑)白松露意粉就食得多 放落拉麵度就真係第一次見🧐上面嗰pat係白松露醬 份量都唔少 不過唔好一次過撈埋啲湯度食 唔係都會冇乜味😦好似譚仔炸醬咁擺喺個匙羹度撈埋啲麵食就啱曬 松露味幾出幾特別😋-回頭率:以大坑隔離嘅銅鑼灣 同旺角都有高質過佢嘅拉麵嚟講就未必會再食 除非突然好想食松露拉麵啦🤧👋🏻-💵人均 ~$80(八折後)💡學生食有八折 但午市套餐就冇呢個優惠😗
香濃雞白湯麵 HKD92 (6.5/10)
白松露豚骨湯麵 HKD110 (7.5/10)
💵人均 ~$80(八折後)
💡學生食有八折 但午市套餐就冇呢個優惠😗