2022-06-03
呢排同朋友多咗聚會,想搵啲chill啲嘅餐廳,又容易share嘢食嘅餐廳,就搵到呢間墨西哥菜🇲🇽 全間餐廳分兩區,indoor就行酒吧型格風,outdoor seats就多啲植物,感覺更加大自然🌿加埋樓底算幾高,坐落去都幾舒服😛 今次同朋友每樣嗌啲share~前菜嗌咗Mexican Cesar Salad - Crispy Bacon ($118)沙律菜好新鮮爽脆,有啲石榴同tortilla chips點綴下令個口感更豐富,加埋羊奶芝士同沙律醬令味道唔單調✨係健康得嚟又好食嘅appetizer🥗第一份主菜就係Buffalo Chicken Nachos ($120) Tortilla chips份量好多,一上嚟個時成座山咁好壯觀😱雞肉份量好多,啲tortilla chips撈埋啲醬同芝士好正🤣今次嗌咗Less spicy啱啱好有少少辣過到癮又唔會辣得滯,唔食得辣可以request唔辣,想食辣啲都可以同佢哋講🌶 特別鍾意呢到可以點酸忌廉醬勁夾🤍Pulled Beef 墨西哥牛肉夾餅 ($128) 係另一個經典墨西哥菜,Taco包住手撕牛肉、辣醬、洋蔥粒,擠少少青檸汁落去酸酸辣辣幾開胃~
Pulled Beef 墨西哥牛肉夾餅 ($128) 係另一個經典墨西哥菜,Taco包住手撕牛肉、辣醬、洋蔥粒,擠少少青檸汁落去酸酸辣辣幾開胃~ 呢種薄餅口感最接近平時tortilla嘅厚薄😛
最後仲嗌咗份Lamb Mince, mint and Cheese Quesadilla ($118) Quesadilla比taco餅皮更脆,仲會有獨特嘅牛油香,呢個真心推介🥰 羊肉味道特出得嚟完全唔羶,入面仲有啲cheddar cheese,同羊味balance得好好☺️入面仲有少少薄荷,所以食落去仲會帶少少清新,平衡咗個油膩感🫶🏻,仲可以可以點鮮茄醬、牛油果醬同酸忌廉醬🤩
當日店員都係以外國人為主,感覺更加有種係soho chill vibe,環境亦都唔錯🌿 其實佢哋平日有午市套餐,2-course都係$98,其實呢個價錢真心好抵食,因為份份都好大份,個日食完都飽到上心口🤑味道好得嚟性價比都好高,絕對值得特登去拜訪~