2023-03-03 556 瀏覽
呢間係一間好神奇既存在,有無諗過一間餐廳可以同時有上海菜,泰菜仲有西餐,地痞路線得嚟深得街坊既心~仲要價錢超級實惠!不得了店主一家人走家庭式經營但完全唔會 hea, 一嚟會介紹今日有啲乜 special 海鮮,去嗰日有花甲又有扇貝,雖然價錢好抵得兩個人就唯有割愛叫一樣啦🥴 貝貝勁大隻又厚肉蒸得啱啱好,加埋啲粉絲一流!蠔仔煎蛋有鑊氣,蠔仔雖小但鮮美混合濕潤既蛋同埋伴碟既芽菜~好食NY Club 既炒 suki 都係每次必食,將雜菜加雞蛋入粉絲同埋酸辣醬一起濕炒,非常惹味完全唔覺得齋生蝦正常口味,夠爽身。幾鍾意佢個汁有啲薄荷(I think)嘅味道,比平時嘅味道再清新啲上海菜叫咗水餃,實的的很足料,肉菜比例好,我醜醜但我很温柔咁,真係有住家 feel ,個皮唔係薄但呢款先似正宗嘅上海家常菜 feel 😂 上海d媽媽整嘅皮仲厚過佢哋綜括:又平又抵食

綜括:又平又抵食
2023-03-01