2019-07-19
集飲品任飲,火鍋,韓燒,自助餐於一身的校長燒肉,之前和朋友已經黎過2 次,因為真係覺得唔錯,今次就帶左父母再來光顧,晚上7 點,餐廳地下已經迫滿等待上樓的食客,令人更加肚餓和期待。餐廳裝修雅致,肉類,火鍋配料,蔬菜分門別類一字型排開,包括有牛仔骨,羊肉,腸仔,火腿,午餐肉,小紫薯, 響鈴, 香芋,南瓜片, 冬菇,木耳, 生菜等等... 應有盡有。最令人驚喜的是4 人同行就送新鮮海膽一板,海膽鮮甜幼滑, 滋味無窮。 另外又送上特級牛仔肉,生蠔和 豬腩肉,非常大方。大家都在努力打邊爐和燒肉即食的食物也不少,豉椒炒蜆, 咖哩炒蟹, 蕃茄炆牛尾,炒菜都很有鑊氣,連燒賣都有。炸物之中我最喜歡炸得香甜脆口的炸鮮奶,最重要的當然是取人蔘燉雞湯給爸媽滋補一下最後以雪條,雪糕作結尾,韓式的蜜瓜雪條很美味, 杯裝的芒果雪糕也非常軟滑。餐廳食物多元化,飲品選擇也多,食到肚飽都未試齊所有食物 。職員收枱也收得很快,要俾校長燒肉一個讚
大家都在努力打邊爐和燒肉