餐廳: 火鍋隨意門
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-11-04 25 瀏覽
呢間火鍋店嘅裝修充滿土耳其風情,用嘅餐具都係色彩繽紛,完全唔覺係間打邊爐嘅餐廳。 一埋台就見放滿調味料同小食嘅九功格。小食有手拍青瓜同麻辣雲耳,兩款都係酸酸辣辣的,好開胃下。 呢間有好多款湯底揀,好多款都想試。最後嗜辣嘅我地就揀左麻辣卜卜蜆濃湯鍋。 蜆嘅量都好多吓,我地四個人每人起碼食到十幾隻,雖然蜆肉唔太大粒,但粒粒都肥同鮮甜🥰加埋麻辣香,唔洗點醬油食都已經好惹味。 黃金雙拼 $98係鹹蛋黃醬加上炸魚皮同響鈴,魚皮就咁食好香口好正。響鈴落湯淥一淥,吸少少湯汁食會好味啲。 秘製清酒牛肉 $148呢款牛肉火鍋料比較少見,用清酒醃完後牛肉好冧帶有酒香,就算淥熟後都仲食到牛肉中嘅酒味👍 手切頂級安格斯牛肉 (細)$248每片牛肉都肥瘦均等,食落帶有牛味。可惜係份量偏少。 新鮮聖子王 $198一份有四隻大聖子,肉質好彈牙鮮甜,好好食👍如果一份多幾隻就正啦~ 蟹黃豚肉餃 $78餃子皮幾薄幾嫩滑,食落有蟹鮮味,唔錯! 肉丸拼盤 $148一份有10粒,有菠菜豬肉丸,鯪魚丸,蟹籽鮮蝦丸,芝心牛肉丸同黑松露墨魚丸。全部都係手打丸所以好彈牙,當中最鍾意芝心牛肉丸,一咬落去中間啲芝士爆出黎,好正😚 足料竹蔗

黃金雙拼 $98

秘製清酒牛肉 $148

手切頂級安格斯牛肉 (細)$248
每片牛肉都肥瘦均等,食落帶有牛味。可惜係份量偏少。

新鮮聖子王 $198

蟹黃豚肉餃 $78
餃子皮幾薄幾嫩滑,食落有蟹鮮味,唔錯!

肉丸拼盤 $148

足料竹蔗茅根 $68
連竹蔗茅根都可以打卡😆 味道清甜又解辣,打邊爐必飲。

總括黎講,呢間火鍋店環境同食物質素都唔錯,但份量偏少,要有飽肚感應該要叫啲澱粉質黎填肚。