2023-03-27
🌙 #土瓜環 #KAKU今日去咗土瓜環食啲特別嘢😳 「KAKU」係一間高質bar and restaurant ,餐牌好特別,好多嘢我都未見過! 日、韓、法式菜混合嘅fusion菜都有,十分特別㗎~🧀🍡 泡菜海膽明太子芝士飯波 配 韓式紫菜 ($228)非一般嘅飯波!泡菜、海膽、明太子、芝士,四種香味一齊撲鼻而嚟,鹹、辣、香一應俱全!🍅🦀 日本和歌山蕃茄蟹肉米餅 ($228)日本和歌山嘅蕃茄就出名甜,佢嘅甜度比一般蕃茄可以高出十倍咁多,非常鮮甜😚 但配埋呢個蟹肉米餅,估唔到又幾夾喎~ 將蟹肉、蕃茄片裝喺米波波入面食,香味四溢,口感豐富,推薦!🍄🐥 松露牛油牛肝菌雞肉卷 ($228)雞肉雞除咗啖啖肉之外,裏面仲實滿咗牛肝菌,仲有一片片真材實料嘅松露片! 好香呀😍🍲🐷 壽喜燒汁慢煮日本鹿兒島五花腩 ($298)呢個主菜超特別! 佢混合咗日韓嘅食材同處理方法,五花腩用壽喜燒汁煮到非常軟腍,入口即化🤩 仲要超級入味,整成生菜包或者配上蘿蔔絲都非常適合😚🧀🎂 招牌原味麻糬巴斯克芝士蛋糕 ($108)呢度仲有人氣「Soul good bakery」嘅Basque Burnt Cheesecake!
🧀🍡 泡菜海膽明太子芝士飯波 配 韓式紫菜 ($228)
🍅🦀 日本和歌山蕃茄蟹肉米餅 ($228)
🍄🐥 松露牛油牛肝菌雞肉卷 ($228)
🍲🐷 壽喜燒汁慢煮日本鹿兒島五花腩 ($298)
🧀🎂 招牌原味麻糬巴斯克芝士蛋糕 ($108)
呢度仲有人氣「Soul good bakery」嘅Basque Burnt Cheesecake!仲要只係$108! Cheesecake用咗低糖配方,巴斯克芝士蛋糕加埋中間嘅牛乳麻糬好夾~ 口感豐富之餘鹹甜得宜😋
🍹🍸 Cocktails
一杯係咖啡味、一杯係青瓜味嘅雞尾酒,兩杯都有少少甜,又醒腦提神😚