2017-05-04 627 瀏覽
今日難得想食個下午茶,既然要要過土瓜灣,就上黎找找那間坐得舒服,又裝修唔錯嘅舖!2:00到餐廳,唔算多人,啱啱有枱埋單,好快有枱坐!Lunch set 的 Egg Benedict 已經賣晒,而湯都無晒,睇黎真係生意唔錯喎~叫咗3個sets+1份 pancake 因爲Share 食,一人一隻碟,因為碟比較有品味,就影一影先到的係西蘭花配大蝦意大利粉,從個名睇完全唔知係蕃茄醬的,不過食落,味道又真係好唔錯,清新嘅感覺,如果多啲西蘭花就更好啦!蝦有三大隻,味係調得唔錯的,但略嫌唔係好新鮮,蝦有點霉,唔夠爽口,不過$68算係可以的!不過如果用更新鮮的蝦,再多一兩隻,我覺得大家係唔介意俾$88的另一奇怪事就係叫了栢爾瑪火腿意大粉,但來的是好似係三文魚卡邦尼意粉,食時無唯意,返來寫食評先知講返味道,好好味,係咸了小小再黎係All day breakfast,失敗之處係煙肉,超咸!!!攪到周圍的波菜、茄汁豆,就連牛角包都好咸,唉~都係建意換一換煙肉吧!唔知係咪$88的原因,總覺得有欠豐盛,如果有小小炒雜菇,多一片火腿或蘑菇腸感覺就更好!另外,茄汁豆返熱得過火,感覺好無質感!多加一份pancake
2:00到餐廳,唔算多人,啱啱有枱埋單,好快有枱坐!
叫咗3個sets+1份 pancake

因爲Share 食,一人一隻碟,因為碟比較有品味,就影一影

西蘭花配大蝦意大利粉

栢爾瑪火腿(三文魚)配香草醬意大利麵

講返味道,好好味,係咸了小小

All  day  breakfast

另外,茄汁豆返熱得過火,感覺好無質感!

Pancake

多加一份pancake $15 有一大塊,性價比係贊的!
可能係發粉用得太多,所以帶點苦,我對佢期望係好大的,有代改善~
2017-05-03
西蘭花配大蝦意大利粉