我哋成家人都好鍾意食燒味!每逢過時過節、喜慶時節或者有屋企成員生日都一定係斬幾味燒味返屋企慶祝!咁啱屋企樓下開咗檔新嘅燒味,阿妹生日所以今晚就買咗幾款試吓。#至尊燒鵝呢度啲燒鵝開張期間超抵食,半隻都係$180 ,咁啱呢隻啱啱燒好,食嘅時候皮脆肉嫩,就算唔使點酸梅醬都香噴噴,好鬼正!而且燒鵝好大隻,無論手臂定燒鵝髀都啖啖肉,而且佢大隻得來冇咩脂肪,食落香口唔肥膩,好味😋#燒味佬叉燒個名幾搞笑,叉燒燒到鮮紅色,搽滿晒蜜糖汁,邊邊位仲有少少焦香,而且就算瘦肉位置都完全唔會韌,口感柔軟,嫲嫲爺爺都大贊好味!#老師傅燒腩仔呢個燒腩仔係近期食過最好味嘅燒腩仔!塊豬皮脆卜卜,睇到燒腩仔一層脂肪一層瘦肉,賣相已經係好吸引,食起嚟仲軟綿綿,豬油滲透到舌尖和牙縫的每一個角落,香味爆燈!點少少芥茉漿正好可以中和油膩感,好食到停唔到口呀!#客家鹽焗雞鹽焗雞做緊新張特價$59已經有一隻,我哋斬咗半隻返屋企食,雖然咁平,但係質素一啲都唔差,鹽味剛剛好,使得雞肉keep到嫩嫩的口感👍幾好味下次又再買來加餸先。

#至尊燒鵝

#燒味佬叉燒