2023-02-17 1116 瀏覽
自從朋友介紹過之後今次已經係個第五次再度回頭嚟和匠,無論對食物水準、款式、環境、店員服務都念念不忘,每次嚟menu都有新款式✨日本安曇豆腐沙律🥗日本豆腐好軟綿綿,配胡麻醬感覺清新開胃牛魔再現🐮一個set可以試哂3款精選牛肉:✨日本國產和牛肉眼✨美國Prime牛小排🇺🇸✨美國Prime牛角切店員都好Nice教哂我地點樣燒,原來唔同種類既肉,燒既方法同時間都唔同,有燒肉教法冇浪費到咁靚既🇺🇸美國Prime牛&🇯🇵日本和牛🤤店員建議先食美國牛再食日本牛,和牛比較牛油油脂重,食落三款牛口感、味道都各有特色Prime牛都係美國最頂級牛,厚切燒完都保持到肉質嫩滑,食到飽滿濃味既肉汁鎖住喺牛肉之中 日本國產和牛自然入口即溶,和牛既油脂分布平均,絕對屬頂級水準牛肉建議先試肉質原味食出牛肉本身香味,再試秘製柚子汁/燒汁,肉味別有一番風味✨軟殼蟹天婦羅好鍾意每次menu都有新款式,炸軟殼蟹食得多但係用天婦羅做法原來仲好食Timer仲有好多天婦羅款式,下次有機會嘗試為虎蝦天婦羅、鰻魚天婦羅等✨日本產帆立貝每次嚟到呢個都必叫!每粒帆立貝size都非常大隻,而且燒既時候配埋牛油、蒜蓉、黑松露醬,帆立貝吸收哂d味

✨日本安曇豆腐沙律🥗
日本豆腐好軟綿綿,配胡麻醬感覺清新開胃

牛魔再現🐮
一個set可以試哂3款精選牛肉:
✨日本國產和牛肉眼
✨美國Prime牛小排🇺🇸
✨美國Prime牛角切

✨軟殼蟹天婦羅

✨日本產帆立貝
每次嚟到呢個都必叫!每粒帆立貝size都非常大隻,而且燒既時候配埋牛油、蒜蓉、黑松露醬,帆立貝吸收哂d味非常香濃豐富👍🏻
2023-02-16