屯馬開通真的很興奮。真的很久很久沒有去過九龍城,因為以前要去,真係好唔方便,但依家有左屯馬線:宋皇臺站,我諗可以日日黎都得。講笑啫,最多咪一星期一次,不過真係好耐無食泰國野,一話要黎九龍城,緊係揾一間人龍店啦不過等左一陣就有少少後悔,因為話明人龍店,緊係要等位,但係你諗下3x℃,等左成個鐘,真係即刻無咩胃口不過好彩呢度既食物質素,都可以令你等一下既,如果唔係真係會想死。好似呢個蝦餅真係好有蝦味,炸漿好薄,又有脆口彈牙口感,好好食。泰式phat 酸酸甜甜,蝦球爽口彈牙,好似真係去左曼谷一樣。不過冬蔭功就一般,可能我喜歡茄味多D同埋辣D既味道,呢個就唔係我既口味。咖喱花甲,咖喱好濃郁,加埋蒜蓉包食一流,不過花甲得好少,變左好似order淨汁咁,下次唔會叫花甲。生菜包味道啱啱好,炒得好香,有少少汁,菜好爽脆,包埋一齊食好正。總括真係好似去左泰國既感覺,食物好有地道風味,黎到依度當去左旅行啦。
屯馬開通真的很興奮

不過好彩呢度既食物質素,都可以令你等一下既
,如果唔係真係會想死

2021-08-01