2024-02-07 120 瀏覽
位於大角咀的吉勝吉列串揚專門店是我第二次幫襯!當然係舖頭入邊嘅美食令我食過返尋味啦!第一道前菜,我點咗蟹籽沙律,當沙律嚟到嘅時候幾乎俾佢嚇親!圖文不符!因為比餐牌上的圖片大好多!性價比好高💛而青瓜亦都係非常清爽新鮮!小食方面有脆炸雞軟骨粒,份量都10分足夠😎 其次亦點左特上刺身拼盤五品,當中包括三文魚,油甘魚,八爪魚,赤海蝦同帆立貝。每種海鮮各有各特色,有鮮味之餘不會太油膩。我同事亦叫咗我最鍾意食嘅左口魚邊壽司同埋加州卷🍣下次再嚟會再encore!鍾意食左口魚邊嘅人可以一試!想講吓嘅係佢嘅串揚🍢有和牛肋肉, 紫蘇雞肉, 豚肉蘆筍卷, 三文魚, 煙燻豚肉, 秋葵同埋日本茄子🍢我會話好似去咗大阪食串燒咁😛 和牛肋肉有入口即溶嘅感覺,仲有覺得豚肉蘆筍卷好特別,因為佢配左一個梅醬喺上面!出乎意料之外咁夾!❤️最後點左一個火炙黑豚肉叉燒拉麵,想搵一個主食所以試下!比起出邊拉麵店的份量大,價錢較平! 拉麵中真材實料,大量粟米粒同洋蔥,配上四塊黑豚肉同阿一隻超好食嘅流心蛋😫 真係有10個胃都唔得! 今次嘅晚餐得兩個人,但係兩個人都抱住一個大肚腩離開餐廳!非常滿足🍄😍經過大角咀一定會再嚟!
而青瓜亦都係非常清爽新鮮!
小食方面有脆炸雞軟骨粒,份量都10分足夠😎
經過大角咀一定會再嚟!
2024-01-29