餐廳: 新意達
資訊:

2018-07-10 887 瀏覽
早前黎過食印度素菜, 感覺好好, 一直心癢癢想再黎~剛好屋企人話不如揾日食咖哩, 即時同佢提議黎新意達~ XD我地早食飯, 唔使等位, 約屋企人直接响餐廳等 ok 呀~我無咩新意, 直接叫番上次覺得 ok 嘅嘢飲~Rose Milk 同 Mango Lassi~濃厚如一, 我都係鐘意粉紅玫瑰多啲~屋企人叫發板, 我就照辦主碗, 盡力依記憶叫好了~Masala Dosa 唔知點解細塊過上次好多呢, 我見隔離枱哥片好大呀, 可能係我叫錯咗~味道一樣咁香咁脆口, 薯蓉夾心棉棉口感, 配合起黎好味道呀~不過份量少咗啲, 唔係好夠喉~ ChannaMasala同上次一樣咁叫, 但可能又係我唔識叫呀~大碗咗 辣咗, 仲無咗個煎餅...因為唔知啲餅點分, 所以請店員推介餅食配襯番~店員介紹我地食 Roti 麥餅又幾夾喎~hehe, 香脆餅餅, 夾住棉口咖哩豆~Masala Tea 梗係唔少得~濃香得很, 印度一下麻~上次食咗南印度餐, 今次食番個北印度餐先~感覺同上次相近, 不過 我鐘意上次哥個多啲, 感覺多元化啲, 記得餅類有幾款~各款素咖哩有著唔同味道, 我最鐘意配蕃茄嘅, 微辣間 主調酸甜清新
早前黎過食印度素菜, 感覺好好, 一直心癢癢想再黎~
剛好屋企人話不如揾日食咖哩, 即時同佢提議黎新意達~ XD

我地早食飯, 唔使等位, 約屋企人直接响餐廳等 ok 呀~

我無咩新意, 直接叫番上次覺得 ok 嘅嘢飲~
Rose Milk 同 Mango Lassi~
濃厚如一, 我都係鐘意粉紅玫瑰多啲~

屋企人叫發板, 我就照辦主碗, 盡力依記憶叫好了~

不過份量少咗啲, 唔係好夠喉~

ChannaMasala
同上次一樣咁叫, 但可能又係我唔識叫呀~
大碗咗 辣咗, 仲無咗個煎餅...

因為唔知啲餅點分, 所以請店員推介餅食配襯番~
店員介紹我地食 Roti 麥餅

又幾夾喎~
hehe, 香脆餅餅, 夾住棉口咖哩豆~

Masala Tea 梗係唔少得~
濃香得很, 印度一下麻~

上次食咗南印度餐, 今次食番個北印度餐先~

各款素咖哩有著唔同味道, 我最鐘意配蕃茄嘅, 微辣間 主調酸甜清新~
我大推介呀!

好味呀, 食得係開心嘅~
下次去, 我都係放定第一次去嘅相黎叫 隱陣啲~ XD