2009-02-25 11 瀏覽
上個聖誕食完一次吉壽之後, 一直心掛掛, 想試多次可惜無朋友得閒一齊去, 今日終於可以搵到個"借口" 去食一食, 回味一番啦因為今餐係預祝小妹生日既生日飯一路渣車去的途中, 已經與男朋友一直講講講等陣食咩野好先愈講就愈期待!!終於到達了, 我地book 左位, 所以一去到就食得首先, 每張紙ABCDEFG 叫左d不同的英文字母紙有不同的類別, 有剌身, 壽司, 炸物, 主食, 沙律等等好多款有得揀, 只可怕在沒有我最喜歡的海膽... 但其實$168 一位, 這樣的質素已經很不錯, 哈, 不能再貪心要求這要求那上菜好快, 全程亦未見有漏單的情況出現, waiter們十分有趣...還教我們怎樣選擇抵食的食物方法....魚生我男朋友也算是對魚生"嫌尖" 的人, 但也覺得這裡的魚生好新鮮好甜我試過之後, 覺得魚生的確有進步, 因為我上聖誕食的時候, 質素也只是麻麻, 今次好好多, 好甜, 唔會有上次的冰鮮雪藏怪味, SO GOOD只是可以選擇的魚生款式不算多 sushi其實食放題, 我地都唔會食好多sushi但必試的就是牛肉壽司, 沒有誇張, 又軟又香又滑, 好似食雪糕咁, 太正啦, 必食之
上個聖誕食完一次吉壽之後, 一直心掛掛, 想試多次
可惜無朋友得閒一齊去,
今日終於可以搵到個"借口" 去食一食, 回味一番啦

因為今餐係預祝小妹生日既生日飯

一路渣車去的途中, 已經與男朋友一直講講講等陣食咩野好先
愈講就愈期待!!
終於到達了, 我地book 左位, 所以一去到就食得

首先, 每張紙ABCDEFG 叫左d
好多款有得揀, 只可怕在沒有我最喜歡的海膽...

上菜好快, 全程亦未見有漏單的情況出現,

魚生
我試過之後, 覺得魚生的確有進步,
因為我上聖誕食的時候, 質素也只是麻麻,
只是可以選擇的魚生款式不算多

sushi
其實食放題, 我地都唔會食好多sushi
但必試的就是牛肉壽司, 沒有誇張, 又軟又香又滑, 好似食雪糕咁, 太正啦, 必食之選!!

串燒
好多款揀, 我最推介的是冬菇, 和牛,
d 冬菇燒完之後, 咬落去可以仲有汁流出的, 超新鮮
和牛的揀料也不錯, 怎樣燒也可以整得好好味

炸物
炸蠔, 炸蝦 太油了, 一咬已經整到成口油, 叫左一輪之後, 就無再叫了
不過如果喜歡吃炸物的朋友應該會幾喜歡, 因為蠔和蝦都好大隻, 只是油左少少

牛肉鍋 海鮮牛奶鍋 蟹粥
這三樣也好夠味, 只可惜兩個人食唔到咁多
所以要3個人以上, 先可以放膽叫多d 鍋試試
牛奶鍋的湯可以當湯飲, 好甜味的

如果有埋雪糕之類作甜品就更好了,
因為吉壽只有每日一款的糖水供應, 令這餐放題失去了完美的句號。

還有的是, 它每天都有不同的折扣優惠,
大家可以放大第三張相看看, 有沒有岩自己的優惠啦
因為即使你打去book 位, 店員係唔會提你的
每日不同的折扣優惠