2022-06-04 56 瀏覽
Mr. Crab by the Captain’s HouseBookmark咗好耐嘅餐廳💕佢地嘅特色係shake shake海鮮袋,自選3款海鮮,加上醬汁,放入shake shake袋搖勻後,每樣材料都沾滿醬汁,非常惹味🌀Seafood Combo我地揀左海蝦、墨魚仔同藍青口,配Cajun Sauce mix lemon pepper sauce店員shake 完個海鮮袋,一打開香噴噴,Cajun 以多種香料混合而成,其中有大蒜粉、紅椒粉、小茴香等等,食落辛辣帶蒜香,大辣嘅辣度好啱我地口味🌶🌶🌶至於海鮮,🦐海蝦份量都幾多,彈牙結實🐙墨魚仔口感彈牙,藍青口亦係大大隻,味道鮮甜配料仲有粟米、原個小薯仔同香腸,撈汁食,辣辣哋更惹味.🌀Crab Cake嚟得Mr. Crab,當然要試吓佢地嘅蟹,crab cake入面係滿滿既蟹肉,食到一絲一絲既口感同蟹肉嘅鮮甜蛋黃醬同椰菜絲令味道同口感都更富層次.🌀蟹肉卡邦尼扁意粉蛋香、芝士、煙肉咸香同蟹肉嘅鮮甜集於一身,醬汁完美融入意粉,鮮味十足.

🌀Seafood Combo

配料仲有粟米、原個小薯仔同香腸,撈汁食,辣辣哋更惹味
🌀Crab Cake

蛋黃醬同椰菜絲令味道同口感都更富層次