2019-09-24
假日同家人慶祝老公生日,book左尖沙咀本佐日本料理,好友推介哩間日本料理,因為可以任食燒肉日式放題兩小時,岩晒我老公,佢鍾意食肉同海鮮,仲有日式熟食同刺身😆大人老人家都岩食!到達餐館,門口同入面都係日系和風裝修,座位闊落,4個人都有兩個爐,貼心👍🏻唔怕唔夠時間燒肉食。入座後侍應示意我地用Ipad點餐,方便快捷,之後為我地送上燒肉拼盤,有小牛排、牛仔粒、雞翼、豬頸肉、雞塊,份量唔少😍小牛排薄身野味,牛仔粒厚切超有口感,雞塊同豬頸肉多肉沒有肥膏😁老公食完話要再追加小牛排同牛仔粒,話實在太好味!我就點左前菜八爪魚同螺肉,三文魚蟹籽沙津,份量足料。哩度刺身鮮味大塊肥美,甜蝦、三文魚刺身、北其貝、帶子、蟹棒❤️壽司方面點左:和牛壽司、火焰三文魚壽司、火焰蝦壽司,每件迷您,一口一件😆爽!海鮮方面點左:海蝦、生蠔、元貝、蜆。海蝦大隻多肉、蜆鮮甜、生蠔同元貝一齊燒住來煮,重牛油味。炸物方面點左:炸蝦、格格脆薯、炸雙皮奶⋯夠熱夠脆😋哩度加多$30,飲品係任飲,酒類飲品仲可以任飲藍妹同清酒🍶,十分抵飲。老公覺得十分滿意,性價比高,無論係熟食定海鮮或燒肉,令人十分回味。
海鮮方面點左:海蝦、生蠔、元貝、蜆。
海蝦大隻多肉、蜆鮮甜、生蠔同元貝一齊燒住來煮,重牛油味。
炸物方面點左:炸蝦、格格脆薯、炸雙皮奶⋯夠熱夠脆😋