餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

2018-04-02 498 瀏覽
相信好多朋友近期都會比Facebook或者Instagram洗版介紹一間以70年代為主題嘅火鍋店咁有特色我就約埋家姐去試一試上網睇大家介紹話任食套餐 提前訂位送雞煲所以我就一早打咗去訂位去到火鍋店樓下已經覺得相當有得食以戲院為主題 門口好似有個售票處咁樣一想到去樓上 見到佢嘅裝修同埋裝飾物真係覺得自己好似超越時空返番到去70年代食飯感覺好好坐咗一陣之後就會上咗個香港特色嘅炸魚旦燒賣燒賣香脆配上辣豉油 係最佳配搭魚旦亦好彈牙👍🏻招牌鮑魚蟹雞煲雞煲就食得多啦。呢度就送埋兩隻鮑魚去吸引我哋定位😌雞煲份量多雞件大大件而肉質都好嫩👍🏻食完雞煲就上佢地呢到既招牌湯底招牌沙嗲湯底 沙嗲味道超級濃郁而入面滿滿晒豆卜豆卜吸晒沙嗲嘅精華非常好食時令海鮮拼每日都按時令有不同款式而呢個海灘盆是一次性 如果大家唔夠就要比錢再order每款海鮮都好新鮮👍🏻肥牛,豬肉片是任食的質量也相當不錯魚皮炸得好脆口最後一定要食烏冬烏冬吸晒沙爹嘅精華令人食到唔停口😍雜果涼粉紅豆冰都係我細個時候最愛食嘅甜品好完美值得一讚嘅係呢度嘅店員個個都好有禮貌每次見到我哋好似有嘢想問嘅時候都會好快咁樣過嚟問我地有啲咩需要呢度收費每位$238
介紹一間以70年代為主題嘅火鍋

坐咗一陣之後就會上咗個香港特色嘅炸魚旦燒賣
燒賣香脆配上辣豉油 係最佳配搭
魚旦亦好彈牙👍🏻

招牌鮑魚蟹雞煲
雞煲就食得多啦。
呢度就送埋兩隻鮑魚去吸引我哋定位😌

時令海鮮拼
每日都按時令有不同款式
而呢個海灘盆是一次性 如果大家唔夠就要比錢再order
每款海鮮都好新鮮👍🏻

肥牛,豬肉片是任食的
質量也相當不錯

好完美

值得一讚嘅係呢度嘅店員個個都好有禮貌
每次見到我哋好似有嘢想問嘅時候
都會好快咁樣過嚟問我地有啲咩需要

呢度收費每位$238(加1)
食品質素又唔差
汽水又任飲