👫話說👱🏽‍♂️👱🏻‍♀️打算捉緊冬天嘅尾巴,想去食多次雞煲👀 經過旺角就嚟咗呢到食啦🤤 環境舒適,店員態度好好😳 新開張期間仲有小食送添😋 啲嘢食正到食嗰日po係限時動態即刻有人問😆 一一一一一一一一一一一一一一會預先比定醬料配料我地揀,店員話加3分醋7分豉油嘅味道就夠曬開胃❤️#麻辣雞煲 <$158/半隻>有得揀辣度,👱🏽‍♂️👱🏻‍♀️就叫左小小辣😆 雞煲一嚟到就聞到香噴噴😍 入面都幾足料,蒜、薑、洋蔥等等,令到成個雞煲超惹味!店員仲幫我地炒,等啲配料同雞入味啲😋 味道嚟講,雖然係小辣,但愈食愈辣🤣 因爲啲辣椒都幾多下🌶️ 雞肉炒完都好嫩好滑,就連雞胸都唔嚡,就知其他部位有幾嫩😍 半隻雞都有十幾嚿,食落啖啖肉,充滿住肉汁❤️#雪花肥牛 <$168>擺碟好靚,成朵花咁🌸 都有二三十塊牛肉㗎,不過就比較細塊,食落好重牛味,完全唔肥😋 配埋本身雞煲啲汁同雞湯超級夾!#正宗汕頭牛根丸 <$98>▫100%純牛肉  呢個係必點推薦!咬落超級彈牙,超有咬口😳 勁似成粒食神入面嘅瀨尿牛丸咁,彈到可以拎黎打乒乓波😂 咬落去啲肉汁仲會咇曬出嚟😍 味道唔同一般嘅牛丸
👫

#麻辣雞煲 <$158/半隻>

#雪花肥牛 <$168>

#正宗汕頭牛根丸 <$98>
▫100%純牛肉  呢個係必點推薦!咬落超級彈牙,超有咬口😳 勁似成粒食神入面嘅瀨尿牛丸咁,彈到可以拎黎打乒乓波😂 咬落去啲肉汁仲會咇曬出嚟😍 味道唔同一般嘅牛丸,超重牛味👍🏻

#薑茶水中花 <$38>
豆腐雕到成朵花咁,超考刀工👨🏻‍🍳 薑茶好重薑味,飲落仲辣辣地🤤 但👱🏻‍♀️好鍾意陣薑味,再重啲仲好😆

👾驚喜指數:❗️❗️❗️❗️
🔙翻撻指數:❗️❗️❗️
(5個❗️最高)
💑提提你:
▪️10% Service Charge