今次去咗叫四姐川菜嘅地方食飯,真系一個令人驚喜嘅發現!我同朋友都系川菜愛好者,見到呢間餐廳嘅評價唔錯就決定一試🍽️。一入到餐廳,個氣氛就好親切,裝潢簡單樸實,但係每一道菜都令人印象深刻。首先,個重慶口水雞真系做到即辣又香,辣得黎又唔會覆蓋咗雞嘅鮮味,真系好入味。👍再嚟個蒜泥白肉,肉質嫩滑,配上嗰啲麻辣同蒜泥, 真系好夾,辣到剛剛好,令人一啖又一啖。糖醋里脊就更加唔使講,炸到金黃又唔油膩,酸甜醬汁恰到好處,啖啖肉香,令人食過仲想食。😋招牌嘅重慶水煮魚當然唔可以錯過,魚肉鮮嫩到化喺嘴裡,辣味夠勁但又唔會過分,真系好過癮。嗰啲薯粉完美吸收咗魚同辣湯嘅精華,食落去好滿足!辣子肥腸亦都出色,辣而不燥,配上涼啤酒簡直無敵,真系食辣嘅好選擇😌。食完呢餐,同朋友都覺得四姐川菜系一間好有特色又令人滿意嘅餐廳。下次再約朋友,一定會再嚟!