2018-01-04
四個女人食,本身諗住叫三個餐就算,因為有位太太話要減肥,真係夠咩?睇到尾先知!一坐底就叫左海鰻茶漬丼,炙燒魚生丼同三色呑拿魚丼先黎既係海鰻好有趣,係自己用茶壺加熱湯既,仲要自己整碎d芝麻海鰻好滑,但有少少腥,唔係人人接受到之後上既係炙燒魚生加左醬汁係雜錦魚生上面燒,燒出黎有少少醬油既甜味,而其鹹味亦更帶出魚生既油香肉香 呢個既海鰻比剛剛既更香口,燒左口魚邊充滿油香,送飯好正丫另外有個芝士蛋糕係飯上面,好搞笑!甜得黎好重蛋香,口感都係甜品既感覺,送飯會好怪,不過最後當甜品會比較合理然後就係全晚既重點!!!呑拿魚!赤身同大拖羅每樣只有三片,所以四個人絕對唔夠分!呑拿魚蓉唔夠送飯,份量有點少呢!赤身係醬油漬,食落唔腥又滑,好重既呑拿魚味道啊!好食大拖羅好多油脂!你都見到粉紅既少女心同分佈全美既油花食落口融得黎仲可以保持到肉既質感,唔會一味魚油!香蔥呑拿蓉都甜既,而且甜味黎得比拖羅更出色,係慢慢滲出而非爆炸般炸出黎,份量多返d先夠送飯為此,減肥既女士又話要叫多個先夠分喎,又話減肥?!ps 服務非常好,不時加水又教客人點食另外餐廳有大玻璃見到師傅準備食物,好似睇表演咁ps 2 太古城呢個價位係市
一坐底就叫左海鰻茶漬丼,炙燒魚生丼同三色呑拿魚丼
先黎既係海鰻
好有趣,係自己用茶壺加熱湯既,仲要自己整碎d芝麻
海鰻好滑,但有少少腥,唔係人人接受到
之後上既係炙燒魚生
呢個既海鰻比剛剛既更香口,燒左口魚邊充滿油香,送飯好正丫
然後就係全晚既重點!!!呑拿魚!
呑拿魚三色丼
赤身係醬油漬,食落唔腥又滑,好重既呑拿魚味道啊!好食
為此,減肥既女士又話要叫多個先夠分喎,又話減肥?!
ps 服務非常好,不時加水又教客人點食
另外餐廳有大玻璃見到師傅準備食物,好似睇表演咁
ps 2 太古城呢個價位係市場價,食物有返咁上下質素,算係咁啦