2019-12-24
相信大家對呢間新開張的「日本野」不會陌生,因爲前一輪的新張優惠實在係好吸引!最近終於夾到時間同朋友過黎試試。五品刺身,有三文魚、油甘魚、八爪魚、甜蝦、北寄貝,三文魚同油甘魚肉質肥厚、口感極佳,甜蝦又係大大條,味道甘甜,值得一讚呢度的北寄貝刺身,爽口鮮甜,質素相比其他日本餐廳好好多,呢個價錢相當抵食。建議人多的要試七品刺身,有海膽同帆立貝。招牌石燒吉列霜降牛小排,配日本米飯、溏心蛋、味噌湯,簡單燒10秒即刻食得,脆口吉列和鮮嫩多汁的牛小排,配上燒汁,肉質鬆軟美味的牛小排在口腔中融化,再食一啖Q勁彈牙的日本米飯,非常滿足。另外可以追加小食,我地加$38揀左3件厚燒鰻魚玉子。牛油果軟殼蟹卷,香滑的牛油果包著炸至香脆的軟殼蟹,一軟一脆,賣相精美。鰻魚炒飯是用上日本米飯,鰻魚份量亦不少,米粒分明,包裹著香氣逼人的鰻魚醬汁,食到一粒米飯都不剩。
另外可以追加小食,我地加$38揀左3件厚燒鰻魚玉子。