2022-05-24
琴日係長沙灣附近睇完戲, 想同屋企人飲啖茶食個包😜黎左呢間酒樓試下, 茶芥每位$8, 午時時段亦都免收加一!我同屋企人兩個人叫左蝦餃 $24/2粒: 蝦肉份量好多, 亦包得好飽滿, 最緊要係皮薄餡靚! 絕對係一盎兩件必選呀~燒賣皇 $24/2粒: 好多蟹籽, 亦有原粒蝦仁放上面, size亦好大粒, 食落去熱辣辣, 再飲啖茶真係perfect match!另外仲叫左流沙奶皇包 $20/2個: 雖然做唔到流沙效果, 但奶皇味甚濃! 絕對係蒸包必選!點心食唔夠 當然要叫埋獲氣小炒!😍 星州炒米 $88: 唔會覺得好辣, 落左D蝦粒+火腿絲+芽菜一齊炒, 份量亦都好大碟! 米粉炒得夠乾身, 價錢亦都好抵食~出面酒樓一碟炒米都未必有呢個價錢添呀~最後叫埋養顏紅棗糕做甜品埋尾!$28/4件: 有唔同形狀, 都幾靚幾特別~ 食落去好重紅棗味, 亦唔會覺得好甜, 為呢餐飲茶畫上完美句號! So far, 呢間酒樓絕對係平民之選! 有興趣飲茶食點心既朋友可以選擇呢間! 呢間中午亦都免加一架! 住附近既朋友不妨黎呢間試下!