2024-10-18
老婆大人最鍾意食海鮮!如果淨係我哋兩條友食嘅話一嚟唔食得多二嚟都好重皮下㗎!醒目嘅我梗係搵可以無限任食海鮮自助餐就最啱合尺。搵咗呢間我第一次嚟嘅歷山酒店,佢嘅CAFÉ A呢期做蟹同鮑魚主題價錢超級抵食,我喺酒店嘅網上訂枱俾埋錢就有七折連埋加一折實都係$550位,可以食足三個鐘真係好嘆㗎。行到酒店大堂估唔到咁金碧輝煌,感覺好瑰麗啱晒啲靚女喺度打卡。呢間就係CAFÉ A歷山餐廳地方唔算好大,但係食嘅選擇都幾多同埋好啱我胃口。一入到餐廳就見到呢個甜品櫃入面擺滿咗蛋糕甜品!有栗子忌廉蛋糕、藍莓芝士蛋糕、抹茶戚風蛋糕、抹茶栗子慕絲蛋糕、彩虹啫喱、抹茶牛奶布甸、栗子木糠布甸、柚子啫喱同埋楊枝甘露布甸,淨係呢個櫃已經鬼咁多嘢揀。最令我感興趣嘅就係呢個抹茶蛋糕同埋楊枝甘露布甸,老婆大人一眼就昅中個栗子忌廉蛋糕,相信今晚嘅甜品時間應該會腥風血雨哈哈。唔好以為剩係得個櫃行入啲仲有好多甜品!好似有即製㕴窩夫、焦糖燉蛋、芒果拿破崙、蛋撻、自助班戟機、麵包布甸、糖果曲奇、椰汁西米露同埋新鮮切件生果。雪糕佢哋係用Mövenpick都有五隻味揀㗎!有士多啤梨、椰子、咖啡、雲呢拿同埋朱古力味。男士們最鍾意嘅生蠔一樣有
生蠔好鬼肥脹卜卜咁勁鮮甜,兄弟們補身係時候喇。
大家都知我係邪惡一族香煎鴨肝梗係唔會走得甩啦!煎嘅時候已經聞到好香食落去外面香脆入面軟綿綿,加埋一啲都唔蘇嗰朕油香真係正到痹呀。
嗰杯楊枝甘露布甸亦都好有驚喜!變咗固體嘅楊枝甘露味道更加香濃甜美感覺好得意,呢個自助餐做到12月14號,不過淨係逢星期五、六同埋公眾假期前夕先有得食。