舊地重遊,自幾年同朋友仔上過來食嘢+玩board game🃏,冇諗到依然搵番呢間cafe+😂 特別欣賞呢位自帶喜感既老闆,太深刻當時主動向我地介紹board game玩法,今日終於返去探店!店內環境清新企理,卡坐位置闊落+舒服,牆身以油畫風格/海底主題牆貼為主,🤣眼見就系唔少四周隨手可得既board game絕對吸睛👀😹即可體驗「戰場冇朋友一齊廝殺」既美好時光Ps:玩game唔好傷感情,友誼至重要‼️撞正老闆忽然自家煲紅蘿蔔粟米煲粉葛赤小豆湯,冇加任何鹽糖超夠味好飲,ps:店內系冇賣湯類產品,老闆就系咁隨性比驚喜客人,唔怪之得點解咁高回頭率❤️‍🔥👨‍👩‍👧‍👦家既感覺來了!💥❤️拿破崙肉醬煙鴨胸❤️自選意粉/螺絲粉,超濃味肉醬,明明配螺絲粉都整到似食緊千層肉醬既感覺,煙鴨胸煙燻香味配搭出色既肉醬螺絲粉,面頭仲落埋芝士碎、香草,🤤肉醬迷必叫💥❤️卡邦尼碎煙肉三文魚意粉❤️可揀意粉/螺絲粉,意粉入口feel到碎卡邦尼芝士口感,意粉一早細心撈至均勻,唔會影響時多芝士時少芝士碎,三文魚大大塊,夠濃既煙燻香味,而食得出三文魚本身味道,真心覺得意粉/螺絲粉一樣咁正🔥🔥💥❤️芝士薯條🍟❤️冇諗到薯條堅大份,幾個人

Ps:玩game唔好傷感情,友誼至重要‼️

老闆咁岩煲既☺️自家製健康靚湯

拿破崙肉醬煙鴨胸

💥❤️拿破崙肉醬煙鴨胸❤️

卡邦尼碎煙肉三文魚意粉

💥❤️卡邦尼碎煙肉三文魚意粉❤️

💥❤️芝士薯條🍟❤️
冇諗到薯條堅大份,幾個人都咁晒分,粗身即炸薯條外脆內軟,要讚個醬汁唔系就咁芝士醬/拉絲芝士咁膩,而系蜜糖芥末溝芝士醬既滋味,食落除左有芝士味外帶微甜,完全一氣過可清到落底no problem

蜜糖雞翼6隻

💥❤️蜜糖雞翼6隻❤️
同想像中唔同,以為蜜糖雞翼系烤製,驚喜在炸左醃製過雞翼再淋上蜜糖汁醬,食落表皮鬆脆,雞翼醃製味道特出外,仲帶點淺蜜糖甜味👍🏻👍🏻
蘋果&雪梨特飲+芒果特飲

💥❤️蘋果🍎+雪梨🍐特飲❤️
真系鮮果製作,味道鮮甜清香,蘋果同雪梨味平均,蘋果甜味會比較突出,加左細碎冰落去,飲起上來似沙冰既冰涼感,清熱解暑聖飲☀️☀️

💥❤️芒果🥭特飲❤️
真系用盡成個芒果肉拎去鮮榨汁,連芒果比較大個榨多左,老闆超好人用個細杯仔裝起俾埋我地,一飲落就系啖淡綿密既果汁,超似原個擺入口既鮮味,絕對冇防腐劑、加糖水既味道
,芒果迷的話要必試,仲有就系芒果呢樣嘢當然唔少得要睇時令盛產🤪🤪

💥❤️特濃朱古力❤️
黑朱古力既味道,冇任何重奶重甜既朱古力,濃郁既朱古力🍫,因重地上來玩board game,好采我地系先飲果汁後飲朱古力,提提大家,天氣熱坐得耐想叫幾杯飲唔的話,先由清淡既味起😂😂
特濃朱古力

💥❤️曲奇朱古力+焦糖朱古力🍫❤️
必須要讚呢到既朱古力特飲超級特濃,老闆以真朱古力加入朱古力製品調控出更高濃度朱古力,另外加上曲奇/焦點味既朱古力各有千秋,鐘意甜的話焦點更推薦,鐘意冇咁甜而帶輕曲奇味就更推薦曲奇朱古力喇

🥳🥳整體來講,上來開餐聚會/消磨時間極之正,價錢公道,無論食物定飲品質素保持到優質水平,非常少見cafe對食物要求咁有素質,👍🏻👍🏻預期出面唔知去邊,不妨約幾位朋友上來玩board game創造新回憶更快樂🤣🤣感受到老闆用心經營,一定要無限回頭幫襯既親切Cafe😋😋

拿破崙肉醬煙鴨胸
2022-04-26