2019-08-26 184 瀏覽
anymoment home feel cafe同男朋友去完油麻地買完野之後行到好累,於是就去左附近Café坐下,食個野飲杯野咁。見到有間係係上9樓,就上去試下。 cafe 係算家庭式經營,會將貼一張話你知「無煙無酒無粗口」,店主仲好貼心咁主動問要唔要用WiFi 。而且店鋪放了很多充滿回憶的 broad game  我地叫左兩個主食,粉類同一個小食,雞翼。男朋友就叫左個卡邦尼碎煙肉三文魚螺絲粉。有兩大片燻過的三文魚,濃郁的卡邦尼汁的螺絲粉上,再加上鹹鹹的煙肉味,混合後不會太重口味。好食我就點左個咖喱安格司牛柳粒意粉,牛柳粒好有牛香,又唔會韌,意粉的硬度我覺得好正,有口感唔會太硬,最值得讚既係個咖哩汁,咖哩汁既味道好有黃薑味,小食我地要多一個蜜糖雞翼。蜜糖雞翼係即叫即做,拎到出黎時候熱辣辣,另外,蜜糖配雞翼食落去特別甜。嘢飲方面,我叫左飲品叫咗一壺蘋果茉莉花茶,非常清新。最好嘅係老闆仲會免費幫你添飲三次,
anymoment home feel cafe

我地叫左兩個主食,粉類同一個小食,雞翼。

2019-08-14
2019-08-18 540 瀏覽
入門眼見地方唔算好大, 但坐位唔算好迫, 坐落幾舒服更擺放唔少棋類、智力遊戲,喺唔少樓上咖啡店嘅必備,吸引唔少年青人打吓躉卡邦尼三文魚燴意粉 賣相非常漂亮 ,喜歡煙三文魚的口感軟滑,入口味道充滿煙燻鹹香,野菌爽口幼滑香口卡邦尼汁沾滿每條意粉, 忌廉汁入口 creamy , 味道非常有層次。白汁雞柳意粉白汁係我最愛,配上煎香嘅雞柳,簡直無得輸!!!!!醬汁好creamy,仲有大量芝士,超正!!!!蜜糖雞翼外形... 係咪好特別呢??因為老闆見我 唔想食炸嘢,所以特登整隻唔炸嘅雞翼畀!我夠曬貼心!!但整體雞翼都好夠味,蜜糖都剛好,唔會太甜!青檸梳打 oreo奶昔好大杯!!!!!!底層大部份由鮮奶打成,加入大量oreo打製而成。值得欣賞嘅係老闆一腳踢 !!又做招呼又收錢又落單又煮嘢食而且仲會因應每個人嘅需要,有不同嘅飲食意見!! 哈哈 !咁貼心嘅服務,抵你喺旺角鬧市都屹立不倒
入門眼見地方唔算好大, 但坐位唔算好迫, 坐落幾舒服

卡邦尼三文魚燴意粉

白汁雞柳意粉

蜜糖雞翼

外形... 係咪好特別呢??

青檸梳打

oreo奶昔

值得欣賞嘅係老闆一腳踢 !!又做招呼又收錢又落單又煮嘢食

而且仲會因應每個人嘅需要,有不同嘅飲食意見!!

哈哈 !
咁貼心嘅服務,抵你喺旺角鬧市都屹立不倒
  • 愛心蜜糖雞翼
  • 卡邦尼三文魚燴意粉
  • 白汁雞柳意粉
2019-06-30 639 瀏覽
仲記得以前返學好鍾意去樓上cafe…今日去左重拾當年,hea下坐下又一日,無拘無束。今次去嘅cafe的的骰骰,但五臟俱全,枱上面有我最鍾意玩既💕 仲見到有好多唔同既boardgame任君選擇,真係可以大玩特玩,我都友人都即刻變返個大細路咁🤗😊-☆ 地中海香蒜雞柳意粉 HKD$112蒜香味濃郁,加上香香辣辣,十分惹味。雞柳嫩滑,意粉亦炒至金黃色,好味😋-☆ 秘制龍脷柳意粉 HKD$118龍脷柳勁大塊,有成隻碟咁大塊!魚肉炸至香脆但魚肉能保持軟腍,意粉用上濃郁卡邦尼汁,十分creamy🤤☆ 特濃朱古力特飲 & 北海道雪人 +$18朱古力超級濃郁,啲冰溶左都無變淡💕 北海道雪人即係菠蘿加芒果,酸酸甜甜好清新,兩者都係香味濃郁既生果,哩個配搭估唔到咁有新衝擊👍-☆ 蜜糖司華力腸 HKD$57用左兩條12吋腸製成,所以份量超多,差啲食唔哂!餐廳好大方落左超多蜜糖,好似燒嘢食咁咁惹味香脆😌-☆ 瑞士雞翼 HKD$57哩個有少少家庭風味,同我呀媽煮既味道一樣。老闆話雞翼係靚嘢,果然大大隻,煮得又入味,忍唔住食左幾多隻🙆🏻‍♀️-總括而言,香港買少見少,老闆人情味濃好有心做,食物質素高,絕對值
仲記得以前返學好鍾意去樓上cafe…
今日去左重拾當年,hea下坐下又一日,無拘無束。今次去嘅cafe的的骰骰,但五臟俱全,枱上面有我最鍾意玩既[桶大叔]💕 仲見到有好多唔同既boardgame任君選擇,真係可以大玩特玩,我都友人都即刻變返個大細路咁🤗😊
☆ 地中海香蒜雞柳意粉 HKD$112

☆ 秘制龍脷柳意粉 HKD$118

☆ 特濃朱古力特飲 & 北海道雪人 +$18

☆ 蜜糖司華力腸 HKD$57

☆ 瑞士雞翼 HKD$57

總括而言,香港買少見少,老闆人情味濃好有心做,食物質素高,絕對值得支持支持💕

秘製龍利柳意粉
特濃朱古力特飲 & 北海道雪人
  • 秘製龍脷柳意粉
  • 特濃朱古力特飲
2019-06-21 447 瀏覽
一進餐廳,感覺是以前中學讀書時期的那種樓上Cafe。現在很多餐廳都設用餐時間,若要跟朋友聊聊天,當然要選樓上Cafe。進內映入眼簾的便是一整幢的board game!這裡的board game card game多不勝數,絕對足夠讓朋友們在這度過一整天!最後點了煙三文魚沙律、韓式牛肋骨配螺絲粉、芝士肉醬薯條各一客及飲品(蜂蜜蘋果蜜桃茶及桃李滿門)兩杯。其實食物是其次,聊天玩一下board game才是重點。但想不到這裡的食物質素有驚喜!煙三文魚沙律煙三文魚份量不吝嗇,沙律菜配黑醋汁,是本人喜歡的配搭。芝士肉醬薯條很好吃!那個芝士醬甜甜的,加上黑椒粒,即使沒沾上茄汁也夠味!很不錯啊!韓式牛肋骨螺絲粉醬汁是帶點甜咸的,跟牛肋骨挺夾的,醬汁超下飯,不經不覺兩個女生把整盤螺絲粉吃光。飲品方面,熱茶類也很出色,蜂蜜蘋果蜜桃茶甜度適中,喝下去十分順口很舒服;而桃李滿門顧名思義是用蜜桃跟梨打成的果汁,也是很清新的一杯飲料。最後加了一甜品(綠茶千層蛋糕)為這晚作總結,甜品也不錯呢。又發掘到另一用心經營的小店了。
一進餐廳,感覺是以前中學讀書時期的那種樓上Cafe。

煙三文魚沙律
煙三文魚份量不吝嗇,沙律菜配黑醋汁,是本人喜歡的配搭。
韓式牛肋骨螺絲粉
韓式牛肋骨配螺絲粉

最後加了一甜品(綠茶千層蛋糕)為這晚作總結,甜品也不錯呢。

又發掘到另一用心經營的小店了。
2019-06-18
韓式牛肋骨配螺絲粉
  • 芝士薯條
2019-06-15 973 瀏覽
突然落大雨,所以找了附近一間cafe 避避雨。離油麻地站約3分鐘,有間叫AnyMomentCafe。呢個moment 是避雨的時候了......位於9樓的,一打開lift 門,嘩好夢幻的牆身呀!.餐廳內座位不數多,大約容約到30人左右,很適合一班朋友包場玩。如果得幾個人,獨自霸個卡座都好爽。.樓上cafe 最重要是多嘢玩,這裡完全無問題,成個櫃都有好多card games、board games 等等。.除了這個櫃,還有另一張枱放滿較立體的遊戲,例如這個之前好hit 的「體操選手」。看似好易,但要運動員成功「落地」都唔易。.我亦好鐘意玩呢個「海盜船木桶」遊戲,簡單易玩又刺激。.當日仲玩左好多card game。我對card game 認識不多,餐廳好好,會有介紹,其他樓上cafe 好少會咁做的👍🏻呢2款好好玩,不妨一試。.樓上cafe 好多時重點不在食物,但這cafe 的食物是出乎預料地好食。首先是這個抹茶千層蛋糕,非常高質,香濃抹茶味,煎餅夠薄。.而兩款pasta 都比得上出面西餐廳。忌廉的夠creamy、咖哩的夠香,意粉不會太軟。加上啲鴨胸、雞肉都好多,十分足料。.小食方面,雞扒+

看似好易,但要運動員成功「落地」都唔易。

我亦好鐘意玩呢個「海盜船木桶」遊戲,簡單易玩又刺激。

呢2款好好玩,不妨一試。

首先是這個抹茶千層蛋糕,非常高質,香濃抹茶味,煎餅夠薄。
綠茶千層蛋糕

而兩款pasta 都比得上出面西餐廳。

鴨胸肉螺絲粉
咖哩雞肉意粉

小食方面,雞扒+芝士薯條都很不錯。(哈哈,連board game 狗狗都想食嗎?)
芝士薯條+雞扒

飲品叫了奶茶,一個薄荷,一個玫瑰花味(真的有2個玫瑰花乾,不只是味精呢)。
奶茶

很有小店情的cafe,多game 玩,食物又ok,下次會再來。
綠茶千層蛋糕
鴨胸肉螺絲粉
咖哩雞肉意粉
芝士薯條+雞扒
2019-10-13 1 瀏覽
去完旅行約fd見面俾手信 約係呢間cafe舖~雖然拎住手機睇住地圖 但都兜咗幾圈搵咗好耐。😅原來係由巷仔入去 都幾隱蔽下。一出lift就可以見到餐廳 都幾有復古嘅feel~>~< 地中海香蒜雞柳意粉🍝 HKD 112朋友order咗呢個 雞柳同 意粉分開炒 雞柳超級嫩滑 意粉加埋香蒜一齊食好正~ >~< 咖喱安格司牛柳粒 HKD 112認真 呢個咖喱意粉真係超正。 齋食都覺得好好味😋 牛柳粒亦唔錯 大概七成熟咁 食落啱啱好。>~< 雜錦拼盤 (咖喱角 雞翼 春卷 四人份)咖喱角同春卷好味 香脆。 雞翼有少少酸 但亦唔錯~>~< 香蕉奶昔 🍌 + HKD 18濃郁嘅香蕉味 但唔會太甜 Encore!!!>~< 士多啤梨🍓奶昔 + HKD 18比香蕉奶昔甜少少 但味道亦唔錯。相片睇落好似冇乜分別😆同fd玩呢個狗仔 真係嚇死了~ 🤣但好歡樂哈哈哈 原來正確玩法係抽牌 牌有顯示要拎幾多骨頭🦴。 店主係個好Nice嘅人 一齊係度吹水都幾開心。 原來間舖開咗12年了~
一出lift就可以見到餐廳 都幾有復古嘅feel~

>~< 地中海香蒜雞柳意粉🍝 HKD 112

地中海香蒜雞柳

>~< 咖喱安格司牛柳粒
HKD 112

咖喱安格司牛柳粒

>~< 雜錦拼盤 (咖喱角 雞翼 春卷 四人份)
咖喱角同春卷好味 香脆。 雞翼有少少酸 但亦唔錯~
雜錦拼盤(四人份)

>~< 香蕉奶昔 🍌 + HKD 18
濃郁嘅香蕉味 但唔會太甜 Encore!!!

>~< 士多啤梨🍓奶昔 + HKD 18
比香蕉奶昔甜少少 但味道亦唔錯。相片睇落好似冇乜分別😆
士多啤梨奶昔

店主係個好Nice嘅人 一齊係度吹水都幾開心。
原來間舖開咗12年了~
2019-10-10
地中海香蒜雞柳
咖喱安格司牛柳粒
雜錦拼盤(四人份)
士多啤梨奶昔
2019-10-11 1 瀏覽
呢間樓上Cafe有好多boardgame玩,好適合一大班人去聚會。1️⃣拿破崙肉醬煙鴨胸意粉 $118煙鴨胸,意粉🍝,肉醬同粒粒蕃茄嘅份量好足,誠意十足!肉醬同粒粒蕃茄🍅酸酸地幾開胃。意粉🍝煮嘅時間控制得剛剛好,有咬口,而且唔會太淋身。🙆🏻‍♀️好味指數: 6.24/10 2️⃣地中海香蒜雞柳意粉 $112香蒜味爆得好香,薑令到意粉有少少辣味,甜甜辣辣幾特別。雞柳令到成個意粉更有咬口。🙆🏻‍♀️好味指數: 6.12/10 3️⃣芝士薯條🧀🍟 芝士加咗d洋蔥係入面,甜甜地,不過最令我驚喜係唔會因爲薯條🍟上面加咗芝士🧀而變得好淋好濕。薯條🍟嘅薯味好重,食落去覺得好粉。🙆🏻‍♀️好味指數:6.35/10 4️⃣香蕉士多啤梨奶昔🍌🍓🥤 (跟餐+$18)香甜可口,好清爽🙆🏻‍♀️好味指數: 6.02/10 💡整體來講,呢間cafe好有家嘅感覺,俾人透透氣。AnyMomentCafé (旺角)地址🐾:旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
[旺角~AnyMomentCafé]
1️⃣拿破崙肉醬煙鴨胸意粉 $118
🙆🏻‍♀️好味指數: 6.24/10
2️⃣地中海香蒜雞柳意粉 $112
🙆🏻‍♀️好味指數: 6.12/10
3️⃣芝士薯條🧀🍟
🙆🏻‍♀️好味指數:6.35/10
4️⃣香蕉士多啤梨奶昔🍌🍓🥤 (跟餐+$18)
香甜可口,好清爽
🙆🏻‍♀️好味指數: 6.02/10
💡整體來講,呢間cafe好有家嘅感覺,俾人透透氣。
AnyMomentCafé (旺角)
地址🐾:旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
2019-10-10 3 瀏覽
2019年的雙十節,好多鋪頭到晚上陸陸續續都提早關門。我同朋友走到旺角呢間cafe度傾計食飯。入到去門口已經攞放大量的board games,好多以前讀書時期有玩過,好懷念。老闆很nice同我地傾計又介紹好野食比我地。拿破崙煙鴨胸意粉番茄醬酸酸甜甜好開胃。地中海香蒜雞柳意粉意粉面頭鋪滿一層炸蒜,食落幾香口,帶少少辣辣地。意粉軟硬度適中,且而個醬汁調得好好味甜甜地的,鹹味適中,唔錯。西西里夕陽(蘋果+水蜜桃)蘋果同水蜜桃配搭都唔錯,味道好清新。飲落仲有一絲絲的蘋果肉,果汁真材實料,唔係用粉沖的。香蕉奶昔雪沙質感,好似溶咗嘅雪糕咁,入口有香濃的香蕉味, 飲得出係新鮮香蕉打成,相當好飲,推介!最後都要講返句香港人加油!

拿破崙煙鴨胸意粉
番茄醬酸酸甜甜好開胃。

地中海香蒜雞柳意粉

西西里夕陽(蘋果+水蜜桃)
香蕉奶昔

最後都要講返句香港人加油!
2019-10-10 1 瀏覽
同fd黎到旺角食野想搵個地方傾下計 玩下board game當然係搵番間樓上cafe🤣上網就搵到依間Anymoment Cafe☕店主好熱情咁推介唔同既board game比我地玩😙鐘意玩既朋友一定唔可以錯過香蒜雞柳螺絲粉🐓 ($118)依個汁都幾特別 個味係甜甜地 又有少少辣😋好濃味😋😋d雞肉又唔會好鞋 煮得好入味!🤪卡邦尼煙三文魚意大利粉🍝 ($119) 大大塊既三文魚🤩🤩配埋好creamy既意粉!個粉質地煮得岩岩好🥰蜜糖雞翼🍯🐓 ($62)外表超脆口🤤🤤配埋啖啖蜜糖醬✨好味!🥰奇異果益力多沙冰🥝 (跟餐+$12)依杯野飲幾重酸味!個人幾鐘意酸野🤣 幾好飲!🥰🥰士多啤梨奶昔🍓 (跟餐+$12)勁濃士多啤梨味🤤🤤唔會有藥水味!跟餐加$12就有 幾抵飲🤩

同fd黎到旺角食野
想搵個地方傾下計 玩下board game
當然係搵番間樓上cafe🤣
上網就搵到依間Anymoment Cafe☕
店主好熱情咁推介唔同既board game比我地玩😙
鐘意玩既朋友一定唔可以錯過

香蒜雞柳螺絲粉🐓 ($118)
依個汁都幾特別
個味係甜甜地 又有少少辣😋
好濃味😋😋
d雞肉又唔會好鞋 煮得好入味!🤪

卡邦尼煙三文魚意大利粉🍝 ($119)
大大塊既三文魚🤩🤩
配埋好creamy既意粉!
個粉質地煮得岩岩好🥰

蜜糖雞翼🍯🐓 ($62)
外表超脆口🤤🤤
配埋啖啖蜜糖醬✨
好味!🥰

奇異果益力多沙冰🥝 (跟餐+$12)
依杯野飲幾重酸味!
個人幾鐘意酸野🤣
幾好飲!🥰🥰

士多啤梨奶昔🍓 (跟餐+$12)
勁濃士多啤梨味🤤🤤
唔會有藥水味!
跟餐加$12就有 幾抵飲🤩
2019-10-03 3 瀏覽
喺旺角行街行得攰攰地,就隨意地想去Cafe坐下食下晚餐,上網見到評語好似OK所以試吓佢地方唔算太大但都係可以坐沙發位舒服,咁啱嗰日有一大班人喺度包場咁滯,所以環境就冇特別影到呢我哋每人各自叫咗一個晚餐,餐飲我哋就選擇咗凍朱古力同凍焦糖咖啡,味道夠濃唔淡,不錯呢個雞扒忌廉汁意大利粉,雞扒炸過,都仲可以保持到嫩滑不錯,意粉方面用忌廉汁煮,穩穩陣陣,幾好煙三文魚份量都幾多,螺絲粉配蘑菇汁,雖然簡單但係勝在分量充足,都要加多啲分最後單點左個瑞士雞翼,賣相普通但係食落非常之入味,唔會一尾死咸,好食嘅依間Cafe其實有好多Boardgame可以比大家玩,如果係一大班朋友推薦大家可以過嚟聚會

2019-09-25 10 瀏覽
三文魚意粉三文魚味道尚可沒有太大驚喜,跟市面購買的質素差不多,意粉本身比較乾身 但勝在醬汁搭夠 份量又足 聞落去都幾香不錯!海鮮意粉整碟意粉都比較乾身醬汁同海鮮都略少 但勝在食到新鮮的蝦同魷魚都算可以接受瑞士雞翼好濃郁的瑞士汁味雞翼肉質好滑好新鮮 老闆果然冇介紹錯(因為係老闆點名話好食的)西西里夕陽 (蘋果加蜜桃)味道好清新無tim加糖 飲完好解渴 柚子蘋果茶好岩而加秋天飲好潤喉 一壺可以同幾個 fd share 老闆仲話可以加水3次超級抵飲 (因為一壺已經有500ml) 餐廳服務老闆人好好 好識搞氣氛 講野又搞笑 臨走仲請左我地食朱古力 但可能因為人手不足出菜都比較慢但可理解餐廳環境餐廳大廈門口好殘舊 但勝在有保安感覺都安全 Cafe店內都多遊戲比客人玩 眼見食客都好享受
三文魚意粉

海鮮意粉

瑞士雞翼

西西里夕陽 (蘋果加蜜桃)
味道好清新無tim加糖 飲完好解渴

柚子蘋果茶

餐廳服務

餐廳環境
2019-09-24 12 瀏覽
因為一直都好鍾意同朋友玩board game,聽講過呢間board game Cafe就嚟呢度試吓。一入到去真係見到好多人玩Board game同老闆吹下水發現原來呢間野都開咗12年㗎啦見到有幾份套餐有嘢飲有嘢食都係$119個價錢都唔錯。因為有啲肚餓所以就叫咗一個是瑞士汁雞翼食住先,個汁嘅味道真係唔錯。你就一路食、一路玩、一路等主菜套餐方面我就揀咗個拿破崙肉醬煙鴨胸意粉,個汁酸酸地好開胃,上面嘅煙鴨胸肉好大好多好好味非常推介。嘢飲方面我就揀咗北海道雪人,佢係菠蘿加芒果味嘅刨冰。真係好大浸菠蘿味同埋芒果味唔錯唔錯。我另外加多左$18加雪糕我見到餐牌上話如果有17人或以上可以包成間餐廳每人$110 ,如果仲係咁嘅話都幾抵不過就唔知可以包幾耐到,就算淨係兩個鐘都抵過唱K啦,又可以約一班人一齊玩遊戲。遊戲選擇好多,而且唔識嘅話老闆又好好人會教你點玩,真係唔錯。

同老闆吹下水發現原來呢間野都開咗12年㗎啦

見到有幾份套餐有嘢飲有嘢食都係$119個價錢都唔錯。
瑞士汁雞翼

你就一路食、一路玩、一路等主菜

拿破崙肉醬煙鴨胸意粉

北海道雪人

瑞士汁雞翼
拿破崙肉醬煙鴨胸意粉
北海道雪人
  • 瑞士雞翼
2019-09-19 16 瀏覽
之前聽朋友講過呢間cafe唔錯, 今日就一於上去試下 ,雖然個門口有d難搵,不過上到去就感覺間cafe幾特別,好似去左個fd屋企咁輕輕鬆鬆幾warm既感覺。嗌左咖哩安格斯牛柳粒天使麵,芝士薯條,雜錦拼盤,蘋果玫瑰花茶&蜜冬杞子紅棗元肉茶,2個都食到勁飽 🤣咖哩超級香濃惹味,應該混合左幾種咖哩先做得出呢個味道,每條麵都沾滿醬汁,不過如果唔食得辣既人會覺得有丁點太辣,老闆見我地食得咁慢問我地係咪太辣然後更好好人斟左杯凍水比我地 👍🏻 至於個牛柳粒好好食~~軟熟兼juicy,咬落去個陣油香令人想一粒接一粒咁食落去,而且一d都唔濟,讚!👍🏻由於我係芝士迷,所以見到芝士薯條呢樣野就完全零抵抗力,外表已經冇得輸,每條薯條都超級香脆!!個芝士醬同之前食過既其他店完全唔同,佢唔係現成芝士醬擠上去,而係好似將幾種芝士混合一d野做出一種蓉既狀態,有d車打芝士+cream cheese既味道,咸淡適中~~配上薯條外脆內軟,呢個絕!!真心推介 💪🏻雜錦拼盤有3樣野,每樣4件,所以朋友仔share係一個好好既選擇,瑞士雞翼juicy,春卷香口,咖哩角惹味,邊食邊吹水玩game真係好夾。老闆見我地飲完仲主動幫我地

嗌左咖哩安格斯牛柳粒天使麵,

咖哩超級香濃惹味

!!真心推介 💪🏻

老闆見我地飲完仲主動幫我地refill,之前其他店refill番黎都會淡哂,因為只係加水落去再泡,但呢度真係唔同,老闆應該係重新泡過一壺比我地~~同第一壺既味道完全一樣 🤩🤩 真係有用心去對待每一個客人 👍🏻👍🏻 感覺實在太好,之後都會同朋友再去,兼探下老闆 😁
2019-09-16 25 瀏覽
今晚喺旺角咁多人嘅地方想同朋友一齊靜靜地傾吓計食下野玩一下,經過接近油麻地嘅一間商業大廈,去咗一間樓上Cafe試吓。 .就係梗係要醫下肚先啦,叫咗兩個set dinner,分別係卡邦尼三文魚同埋秘製龍利柳。三文魚大大塊配埋白汁意粉一絕配搭,另外平時唔鍾意龍利柳太林,佢咬落去好有口感,螺絲粉軟硬度啱啱好,好食。.另外叫咗一客小食拼盤,有咖喱角春卷同招牌瑞士汁雞翼,雞翼個瑞士汁超級正好入味。.飲品叫咗凍嘅榛子朱古力同埋熱嘅士多啤梨玫瑰花茶。.榛子朱古力味好濃又唔太甜,而花茶有好香嘅士多啤梨同玫瑰花味,一拎上枱已經聞到,最重要係可以添飲三次,飲到第三次都仲好香。.最後呢一間有好多唔同嘅board game食完可以慢慢玩。

飲品叫咗凍嘅榛子朱古力同埋熱嘅士多啤梨玫瑰花茶。

最後呢一間有好多唔同嘅board game食完可以慢慢玩。
2019-09-13 19 瀏覽
旺角向來有好多cafe小店,今次同朋友係Openrice隨意揀咗一間樓上cafe食晚飯~真心覺得老闆超級Nice!連野食都未叫,老闆已經主動問我地需唔需要wifi密碼同充電器,又介紹我地有咩board game可以玩!有勁多款可以揀!平日都好少遇到咁熱情既老闆,見到大部分食客都係熟客,下次都要揾機會一定再去!野食方面我地揀咗2個晚餐同2款小食~卡邦尼忌廉煙三文魚意粉,夠creamy!煙三文魚有兩大塊,感覺好有誠意!韓式牛肋條意粉,本身以為韓式會係甜辣醬,但原來係韓式甜醬油~醬汁比較浠,食落似湯意粉~牛肉超軟身,不錯!蜜糖雞翼外表脆身,蜜糖略甜,下次試試焦糖味先!芝士薯條分量多到可以4人享用!飲品推介芒果雪糕沙冰!芒果係新鮮水果,唔係糖漿黎!

野食方面我地揀咗2個晚餐同2款小食~

蜜糖雞翼外表脆身,蜜糖略甜,下次試試焦糖味先!

芝士薯條分量多到可以4人享用!

飲品推介芒果雪糕沙冰!芒果係新鮮水果,唔係糖漿黎!