2021-12-15 221 瀏覽
放假和朋友到樓上cafe 輕鬆半天,有board game玩,有餐飲供應,氣氛不錯。一進門就看見架子放滿桌上遊戲,傍晚時間來到差不多已滿座,看見其他人都在玩桌遊,氣氛很輕鬆愉快!場內已佈置聖誕裝飾,有派對的感覺,問問這裡的老闆,知道有派對包場服務,還將會推出聖誕party set 可預訂。看到現時的party set餐牌,按人頭收費,價錢每位$138,加一服務費,也頗實惠的,湊夠4位朋友來,邊玩桌遊邊吃飯,相信氣氛更好呢!我們只得二人,也有晚餐和小食選擇,最低消費一杯飲品,沒有限時離坐,是最吸引我們放假過來的原因。羅勒海鮮螺絲粉$119, 味道清淡得來非常 香,羅勒味很清新,不需要過多的調味料,反而更能突出香草氣息,海鮮材料有蝦和蜆肉,香煎過才拌入螺絲粉,與羅勒香氣很夾。拿破崙肉醬煙鴨胸意粉$118,蕃茄醬和肉碎是主角。蕃茄醬味道不會太酸,比較像羅宋湯那種微酸帶甜的味道;肉碎新鮮有彈性,配上鴨胸的煙燻味,令整道意粉更香濃呢!套餐轉飲花茶加$18,老闆可按客人需要幫你調製飲品,我經常捱夜,點了護肝茶,味道微甜,有淡淡玫瑰花香。花茶可添飲三次,非常化算呢!朋友點的特濃朱古力熱飲加$13,

朋友點的特濃朱古力熱飲加$13, 真的非常香,朱古力味超濃,上桌時用火槍在朱古力上面燒一燒,吸引我們的注視看表演,熱力令朱古力香味揮發得更好。

蜜糖司華力腸$61,有兩條,每條12吋長,好夠份量。司華力腸香煎過切段,拌有澳洲楓樹糖漿。脆皮爽口之餘,有蜜糖微甜味,帶木香,很適合朋友一起分享。

瑞士雞翼$62,一碟6隻,瑞士汁鹹甜適中,雞翼煮得入味,一邊吃一邊玩桌遊,慢慢就吃光了。

這裏光顧的客人都是以悠閒的心情來放假,充滿著輕鬆氣氛;加上老闆很會說笑,與客人打成一片,有機會一定再來玩玩。
2021-12-12
2021-12-13 159 瀏覽
上到嚟AnyMoment Café嘅時候,感覺好似上咗一個朋友嘅屋企咁,環境氣氛同老闆既態度都令人好放鬆,呢度仲會有大量嘅board game供選擇,同朋友上嚟除咗傾計之外,仲可以玩下board game☺️當櫈都未坐暖,熱情款待既老闆帶住條圍裙出嚟,好親切咁同我哋介紹今日有啲咩Chef Recommendation😍完全唔洗睇menu嘅情況下,就老闆介紹嘅菜式下就order了😋🌟咖喱豬腩肉意粉🌟香氣撲鼻既咖喱豬腩肉意粉,好香濃既咖喱味,建議一相機食完就趁熱食,味道更可口,豬腩肉肥瘦分明,肥而不油膩😋🌟卡邦尼三文魚意粉🌟份量十足既卡邦尼三文魚意粉,煙三文魚鋪滿了卡邦尼意粉,意粉口感軟硬適中,不錯不錯👍🏻🌟老闆自家調配既花茶🌟養氣血茶同護肝茶,岩曬我哋懶養生嘅人😂一聽到有養生茶飲,就話要試吓🤣🌟蜜糖雞翼 (6隻)🌟老闆話係用加拿大楓樹糖漿整,而呢個糖漿好難入貨,咁岩我哋今日嚟就撞正岩岩入貨🤩味道比我想像中唔同,以為用糖漿整會好甜,原來甜得嚟都帶有咸味,肉質都好嫩滑入味🤤🤤🤤整體來講,去到一間好既餐廳,食物是輔助品,環境同服務態度都很重要,而呢度除咗食物一流之外,加上老闆既熱情款待喺今時今日

🌟咖喱豬腩肉意粉🌟

🌟卡邦尼三文魚意粉🌟

🌟老闆自家調配既花茶🌟

🌟蜜糖雞翼 (6隻)🌟

整體來講,去到一間好既餐廳,食物是輔助品,環境同服務態度都很重要,而呢度除咗食物一流之外,加上老闆既熱情款待喺今時今日嚟講都好難得,仲有順帶一提既係呢度係要提前預約,免得walk in會摸門釘🤪
  • 蜜糖雞翼
有朋友生日想搵間cafe可以開個party,朋友就介紹呢間cafe☺位於旺角樓上cafe入到去已經見到好多boardgame,坐底後就揀咗個party set可以4-8人每位$138 可以揀2 個主菜、3款小食,仲有2 瓶2公升嘢飲😋多過8個人可揀9-14人套餐,遲啲聖誕party可以約埋成理friend wor~3款小食就揀咗芝士薯條,份量多到,4 個人食多好夠,芝士可以做到拉絲,薯條夠香脆而唔油膩~而另一款揀咗瑞士雞翼,今次係食咗先影,因為太正!食落好入味同出面食嘅唔同,味道更濃,原來老細話係秘製瑞士汁,用咗好多年製成,果然食落係唔同啲,推薦!!黃金八爪魚卷外脆內軟, 彈牙惹味😋主菜就揀咗卡邦尼煙三文魚意粉,煙三文魚有好多片,卡邦尼汁掛滿意粉,每一口都好香濃奶香另一款主菜就揀韓式牛助骨螺絲粉,牛肋骨油花多、汁多味美、入口即化,配螺絲粉好match~老闆就介紹蜂蜜再加多好多檸檬,呢個天氣飲真係好岩,特別係幾個女仔一個墟,玩到喉嚨好乾飲完舒服曬😋

黃金八爪魚卷外脆內軟, 彈牙惹味😋

• 瑞士雞翼
  • 芝士薯條
  • 卡邦尼碎煙肉三文魚意粉
  • 韓式牛肋條螺絲粉
2021-11-17 214 瀏覽
朋友介紹嚟Any moment cafe玩下game傾下計,佢約好左,話店主建議大家落booking嚟最開心!朋友介紹嚟Any moment cafe玩下game傾下計。店主幾nice,會介紹game比我地!就算兩個人都有野岩玩!雜錦拼盤 $74炸春卷同埋咖喱角都係脆口食品,我哋勁快食哂就玩!店主話我哋咁快食哂,哈哈!個竹籤遊戲好好玩!瑞士雞翼好大隻!非常入味,住家味,嫩肉大大!田園沙律 $20酸左少少,但好清新,沙律菜大塊夠fresh!卡邦尼碎煙肉三文魚螺絲粉 $119煙肉一碟碎,有大舊肉係腩肉!正!卡邦尼香料醬好濃,必試!因為佢仲有蒜片,所以最香口超香口!螺絲粉硬軟度岩岩好!三文魚都份量多,配埋橄欖油!韓式牛肋條螺絲粉 $119以為係辣辣地,原來唔係,但韓式醬汁甜甜地。想濃就食頭先個個。想甜既無咁肥咁,就依個岩岩好啦!牛肋條厚肉入味,唔錯!店主一腳踢,乜都做哂,犀利!仲要見我哋停手就好熱心介紹唔同game比我哋!特濃朱古力特飲 +$13Double朱古力份量咁!薄荷檸檬花茶 +$18綠色嫁嚇一嚇下,哈哈!可以添飲三次,慢慢玩game傾計!加入左檸檬嘅薄荷比較容易入口,順口!店主好n

雜錦拼盤 $74

瑞士雞翼好大隻!非常入味,住家味,嫩肉大大!

田園沙律 $20
酸左少少,但好清新,沙律菜大塊夠fresh!

卡邦尼碎煙肉三文魚螺絲粉 $119

韓式牛肋條螺絲粉 $119

特濃朱古力特飲 +$13
Double朱古力份量咁!

薄荷檸檬花茶 +$18

店主好nice會同大家吹下水,鼓勵下大家放鬆d做人。話有客平時唔開心都會上下嚟傾訴!店外都有聖經Poster同有神父金句。
  • 瑞士雞翼
  • 韓式牛肋條螺絲粉
  • 卡邦尼碎煙肉三文魚螺絲粉
2021-10-28 333 瀏覽
Cafe位於油麻地站附近,位置幾方便,而且重有好多唔同嘅board game提供,真係好適合同朋友又食又玩!最近重有party set供應,有好多款美食揀。.呢日同朋友來了這裡晚餐,我們叫了兩個dinner set,全部可選配意粉或螺絲粉,跟餐奉送咖啡或或奶茶。另外,可加錢轉飲品,和加配沙律、甜品。.韓式牛肋條螺絲粉 用韓式醬料煮成的牛肋條,味道帶一點甜,而且食落不會油膩,而且好惹味,牛肋條的肉也炆得好林。螺絲粉都好入味,吸晒d醬汁。.地中海香蒜雞柳螺絲粉蒜味香濃,而且還有檸檬葉和羅勒調味,好特別。雞柳份量都不少,而且都嫩滑。螺絲粉軟硬適中,加上醬汁幾惹味。.秘製潤喉花茶 天氣轉涼,所以我就叫左熱茶養生,在這個乾燥天氣可以滋潤一下喉嚨,而且還可添飲,不錯。.薄荷朱古力 同行朋友喜歡凍飲,所以叫了這杯,朱古力味也香濃,加上薄荷,好透心涼。.雜錦拼盤 拼盤份量都不少,入面有雞翼、咖哩角、春卷。雞翼滷得入味,又不會太乾身;咖哩角和春卷新鮮炸起熱辣辣,非常香脆。

地中海香蒜雞柳螺絲粉

秘製潤喉花茶

薄荷朱古力

雜錦拼盤
油麻地樓上cafe+boardgame 又吃又玩勝地😍😍想約埋三五知己玩boardgame,除左要就腳有地方之餘,仲想有食物餐飲供應,咁可以黎油麻地既恆威商業中心9樓-AnyMomentCafé🍸🍹🌟黑醋煙三文魚沙律$97用新鮮大量沙律菜同大塊嘅煙三文魚,非常有誠意, 真心推介!!😍環境唔算寬敞,但兩邊大玻璃,而且沙發位置非常闊落,空間感睇落好大好舒服,(仲要係無煙環境添) !!!🌟白汁鴨胸肉意粉$56鴨胸肉唔會太薄,量又唔會太少,以下午茶餐來講, 直頭係大份! 等如一個午餐嘅份量!味道唔錯,相對較抵食!!!!🌟必試-飲品🍸$62一黎到見到,位位都叫左杯水果茶/鮮果打汁。不過,都最多人叫完再叫既特色飲品! 朋友點左菠蘿火龍果冰,飲得出系用新鮮水果即打,所以唔會係糖漿死甜嘅糖水飲品味道,良心整作啊!真系抵飲!總括黎講,哩間cafe 都好受客人歡迎。因為在場都係熟客仔,在場都幾full。 而且大家都喜歡喺呢間溫馨Cafe落腳同朋友相聚,難得可以玩下board game,飲下特色飲品,仲要咁平,任你坐,可見CP值很高呢!AnyMomentCafé地址 :旺角登打士街36號恆威商業中心9字樓全
油麻地樓上cafe+boardgame 又吃又玩勝地😍😍

🌟黑醋煙三文魚沙律$97

🌟白汁鴨胸肉意粉$56

🌟必試-飲品🍸$62
一黎到見到,位位都叫左杯水果茶/鮮果打汁。

AnyMomentCafé
地址 :旺角登打士街36號恆威商業中心9字樓全層
訂座電話61306631
3天前 0 瀏覽
2022.01.15週末兩個人想食下嘢玩下嘢最好就係去d樓上cafe😁所以早一星期已經Book左呢間位於旺角恆威商業中心大廈既cafeCafe座位寬敞舒適仲有超多唔同既boardgame 🎲提供俾客人玩如果唔識玩或者想玩新game老闆都樂意介紹👍🏻而野食方面除左有一人set 亦都有散叫野飲野食💁🏻‍♀️價錢亦都好親民😉今次我地叫兩樣野食同兩杯飲品👐🏻加埋都只係二百多咋😬埋單仲有張優惠卷可以留番下次用Tim😉意大利黑醋煙三文魚沙律🥗份量絕對夠二人分享😆煙三文魚同沙律菜都新鮮👍🏻加上黑醋比例剛好,唔會無味或太濃!香腸拼盤(香草🌿豬肉🐷、辣肉腸🔥🐖、牛仔腸🐮)呢個份量足以四人以上😮d腸切既比例幾好咬感,而且煎烤度剛剛好,又有少少蜜糖味🍯凍忌廉特濃朱古力🍫特飲面果層忌廉好滑,而特濃朱古力🍫真係好濃既朱古力味因為飲到底都無點淡到!蜂蜜🍯火龍果雪梨🍐茶加左蜂蜜🍯關係,所以會好甜同更滋潤,淡淡既火龍果同雪梨味🍐可以令人感到悠閒既感覺🤗呢餐TEA一路食一路玩到六點關門真係突然搵番d中學青春既感覺!雖然疫症或者有排都未必完但係大家都要支持下唔同小店等大家都可以共渡難關呀🤗
2022.01.15

週末兩個人想食下嘢玩下嘢
最好就係去d樓上cafe😁
Cafe座位寬敞舒適

仲有超多唔同既boardgame 🎲提供俾客人玩
如果唔識玩或者想玩新game老闆都樂意介紹👍🏻

意大利黑醋煙三文魚沙律🥗
份量絕對夠二人分享😆煙三文魚
同沙律菜都新鮮👍🏻加上黑醋比例剛好,唔會無味或太濃!

香腸拼盤(香草🌿豬肉🐷、辣肉腸🔥🐖、牛仔腸🐮)

凍忌廉特濃朱古力🍫特飲

蜂蜜🍯火龍果雪梨🍐茶

雖然疫症或者有排都未必完
但係大家都要支持下唔同小店
等大家都可以共渡難關呀🤗
2022-01-10 1 瀏覽
呢間Cafe好有趣除咗好似平時咁飲飲食食仲有好多桌上遊戲俾你玩 然後遊戲種類都好多你講得出嘅都有一啲好冷門嘅或者新潮嘢都有肉醬意粉 $56有香草仲有芝士粉喺面 唔單止意粉 有碟嘅旁邊都有😆 所以個擺盤都幾靚㗎 味道就正正常常啦 不過肉醬偏酸 蕃茄味比較重😗白汁鴨胸螺絲粉 $56鴨胸比嘅份量都好多 肉質唔會太韌 白汁都唔錯但係如果更加creamy就更好😮瑞士雞翼 $61如果睇相見到顏色就知道好入味 瑞士汁做得好好 雞翼有六隻都算抵食😃夏威夷陽光 $61呢份嘢飲個名都幾靚 士多啤梨同奇異果 飲落去好新鮮 飲到每一啖都係果蓉😎 生果個味都配合得幾好 奇異果嘅味道就比較出眾!杞子紅棗元玉茶 $61呢一個都幾推介 個茶壺唔係平時飲緊花茶咁 係自己撳出嚟 都幾特別‼️

肉醬意粉 $56

白汁鴨胸螺絲粉 $56

瑞士雞翼 $61

夏威夷陽光 $61

杞子紅棗元玉茶 $61
又黎樓上cafe好玩好食篇😋🍹boardgame愛好者嘅勝地😍😍講到油麻地搵食篇,點少得-恆威商業中心,整棟大廈都係主打年輕人餐飲嘅特色餐廳。今次就介紹AnyMomentCafé😍 玩樂打牌篇🤩♣️一到9樓,已經見到門口有各式各樣嘅board game。最開心係board game嘅外觀保持得好好,證明玩家都好珍惜遊戲牌。 絕對boardgame愛好者嘅勝地。🤩餐廳環境唔算好大,但勝在座位又闊又舒服。啱晒一班fan坐埋一齊吹水玩game。最緊要係連老闆自己都好鍾意boardgame,仲會介紹埋啲新遊戲點樣玩,唔使自己睇說明書或者睇YouTube😂😂😂😂任坐任玩唔嬲💕 Like 爆服務!講返美食篇:🤤芝士薯條$62最出名的小食,薯條即叫即炸香脆可口,配芝士醬十分邪惡,一定要試。留意返,但份量好足料,勁大份,可以供3-4人食😅😅黑醋煙三文魚沙律$97用沙律菜同大大塊嘅煙三文魚,就知道咩料!有誠意, 10分推介😍白汁鴨胸肉意粉$56份量唔少,有西餐廳既水準👍🏻都真系用心整野食! (通常樓上Cafe冇期望,不過哩碟系幾好食)瑞士汁雞翼炸春卷拼盤$74雞翼煮相對得稔身,仲要系得返一碟就知道銷量好😄
又黎樓上cafe好玩好食篇😋🍹
boardgame愛好者嘅勝地😍😍

玩樂打牌篇🤩♣️

講返美食篇:🤤
芝士薯條$62

黑醋煙三文魚沙律$97

白汁鴨胸肉意粉$56

瑞士汁雞翼炸春卷拼盤$74
雞翼煮相對得稔身,仲要系得返一碟就知道銷量好😄

不過,最重要就是飲料啦,我就點了火龍果菠蘿🍍沙冰,用新鮮水果即打所以特別清新,味道不會太甜。真系抵飲!$60(套餐包埋)

老闆特製養生潤喉花茶, 10分適合秋冬之選,而且會幫你refill,等你可以一邊玩board game,入邊潤喉。玩下玩下就relax左一個下午☺️☺️$60 (套餐包埋)

💐學左一款game:Splendor 璀璨寶石🤣🤣 (老闆用心指導)

💐不過睇黎比較多熟客,隨時滿座,大家最好提前預約!預約!預約!

💐我見Menu仲寫住可以預約包場方便大家搞活動! 除咗partyroom,又多一個地方可以比大家選擇啦! 🤭

AnyMomentCafé
地址 :旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
2021-12-29 3 瀏覽
恆威商業中心座落在登打士街,入口在一條毫不起眼的巷子裡,9樓的《AnyMoment Café 》已開業15年,在這疫情嚴峻的日子和樓上鋪的不利因素,仍能挺得住,除了靠老板的一番熱情,當然食物質素和價錢也是重點。Cafe店舖面積雖然不大,卻有家的感覺,溫暖又溫馨。如果一班朋友包場開Party,這是不錯的選擇。今晚和朋友選了每位$168的套餐,有小食、主菜和飲品。《春卷、咖哩角、八爪魚卷》春卷和咖啡角炸得很香脆可口,點些泰式的甜酸醬一起吃更惹味。《瑞士雞翼》瑞士汁煮的雞翼鹹中帶甜,好吃。《卡邦尼煙三文魚意粉》卡邦尼意粉軟硬適中,配兩片煙三文魚更恰到好處。《咖哩安格斯牛柳粒螺絲粉》咖哩唔辣並非常香,牛柳粒軟腍多汁。《花茶:有紅棗、黑枸杞、玫瑰花、茉莉花》花香四溢的養生茶,解膩、舒壓,非常relax 《曲奇朱古力》老板用火鎗把朱古力面加熱,表演一下來增加噱頭。

今晚和朋友選了每位$168的套餐,有小食、主菜和飲品。

《瑞士雞翼》瑞士汁煮的雞翼鹹中帶甜,好吃。

《花茶:有紅棗、黑枸杞、玫瑰花、茉莉花》
花香四溢的養生茶,解膩、舒壓,非常relax

2021-12-17
2021-12-15 14 瀏覽
我有班好中意玩board game 既朋友,今次去左油麻地一間樓上cafe,有勁多board game 可以玩,就試試佢!一入去門口個架放滿board game 好震撼野食方面就小食為住,種感覺好似去反中學甘,同班中同食住小食玩board game hea一日瑞士鷄翼 $61老闆話係招牌,一坐低就問我地有無lum住叫lol 如果叫就預20分鐘左右比佢結果都值得期待 鷄翼大大隻 肉質滑 色澤好靚分量2個人share 岩岩好老闆話用瑞士汁煮左足足6個鐘香腸拼盤 $74上枱個陣哇左聲勁大兜!好耐無食過甘多腸仔炸到好香脆可口 肉汁飽滿韓式牛肋條螺絲粉 $119個醬甜甜地 真係韓式 牛肋條準備得既入味 唔錯螺絲粉都挂汁 墨魚丸拼芝心丸 $61墨魚丸既墨魚味都幾重 炸到金黃色 香噴噴
一入去門口個架放滿board game 好震撼

墨魚丸既墨魚味都幾重
炸到金黃色 香噴噴
2021-12-08
2021-12-08 23 瀏覽
Café喺登打士街,樓下係一間「海鮮丼專門店」,大廈入口就係喺左邊條小巷仔入面。 上9樓就到,無煙空間,good!12nn至5pm有悠閒套餐供應,一個套餐都係$54-$58,送一杯$30嘅飲品,亦都可以補差價轉其他唔同嘅飲品。 好,叫嘢食先~【自家製豬扒碎三文治】超厚多士入面夾咗啲碎豬扒,食得方便,份量大。【咖喱雞柳(螺絲粉或意粉)轉法包】咖喱雞柳不過不失,反而法包切到薄薄又烘到好鬆脆,將雞柳放上法包咁食,又幾好食。【炸雞扒沙律】巨型炸雞扒,肉厚皮脆。 沙律係炒菇加沙律菜,夠健康。我叫咗杯Mocha,幾香濃吓。 朋友們叫咗蘋果玫瑰花茶同蜂蜜檸檬柚子茶,每壺都可以加三次水,可以飲足一個下午。 試咗少少,兩壺都低甜,個人鍾意蘋果玫瑰花茶多啲,加入咗新鮮蘋果,飲落有啖啖清新蘋果香味。幾十蚊可以有個地方安安靜靜玩吓小遊戲,我自己鍾意玩5秒定律、狠人剎、劇本剎,下次叫多啲朋友一齊嚟會更好玩~~

上9樓就到,無煙空間,good!
今日嚟到這間樓上cafe, 看見幾款頗受歡迎嘅桌遊,亦有一些款式從未玩過, 於是我哋就趁食飯時候 一邊吃一邊研究。Cafe主打各款party小食, 真係好啱約番三五知己 一路玩board game一路食嘢, 傾偈.. 飲品款式特別多~ 花茶,沙冰, 梳打, 咖啡, 果汁 ,奶昔。。老闆兼大厨超健談,仲介紹自己拿手菜式, 本以為 cafe 食物不用太認真, 殊不知質素也蠻有驚喜。韓式炆牛肋條螺絲粉炆煮了三小時嘅牛肋條又淋又入味, 配上滑溜的 螺絲粉 味道唔錯!羅勒海鮮意粉羅勒的味道馥郁芳香, 加上蒜香和橄欖油, 整體 味道十分出色!蜜糖烤雞翼老闆話用咗楓樹糖漿,特別落本。 獨有楓樹糖漿的甜味, 果然比一般蜜糖更有風味! 雞翼皮烤得勁脆, 把僅餘嘅脂肪都烘乾。挪威森林:火龍果配奇異果汁🥝呢度啲果汁堅正,真材實料,飲得出冇加冰冇加糖水,而且仲好大杯。使用紅肉火龍果, 同時間飲到奇異果味道🥝, 清新 健康又美味!😋👍特濃朱古力味道濃郁,但可以再稠身再creamy 多啲就更理想。難得可以有機會放低手機, 齊齊玩board game ~👍✨

韓式炆牛肋條螺絲粉

楓樹糖漿雞翼

蜜糖烤雞翼

火龍果奇異果汁

挪威森林:火龍果配奇異果汁🥝

特濃朱古力

特濃朱古力
味道濃郁,但可以再稠身再creamy 多啲就更理想。

楓樹糖漿雞翼
火龍果奇異果汁