3天前 0 瀏覽
餐廳雖然面積不大, 佈置簡潔明亮, 加上老闆熱情的招呼, 十分欣賞。白汁煙鴨胸螺絲粉 (套餐) $68每條軟硬適中螺絲粉, 完全掛滿惹味的忌廉醬汁, 口感煙韌濕潤,配上嫩滑的鴨胸肉, 讓人樂在其中。芝士薯條配炸雞扒 (套餐)$72新鮮炸起的雞扒和薯條, 熱燙燙 ,香氣十足,雞皮炸到金黃香脆, 雞肉軟嫩, 沾上芝士醬汁的薯條, 滋味得令人停不了口。黑醋沙律煙三文魚配法包 (套餐)$72把滑溜的煙三文魚, 放在香脆的法包上面一起吃 ,滋味指數提升, 令人食指大動, 跟配的爽甜沙律菜, 配上酸酸甜甜的黑醋醬, 讓人胃口大開。什錦拼盤 (四人份量) $74分別有: ▪炸春卷 ▪八爪魚 ▪咖哩角即叫即製什錦拼盤, 每件炸到金黃 色, 香噴噴, 咬下去香脆可口, 滋味的香口小吃。維納斯之戀 (士多啤梨+雪糕特飲) ( 跟餐加配 +$31)粉嫩的士多啤梨特飲, 配上浪漫 的名字 ~ 維納斯之戀~ 讓人難忘 ,拌匀奶昔, 呷一口 ,柔順濃稠, 草莓果香充滿口腔 ,十分清爽。麥冬杞子紅棗圓肉茶一壺 (跟餐加配 +$31)杞子紅棗圓肉茶, 淡淡的紅棗桂圓 甜香, 滋潤養顏。

白汁煙鴨胸螺絲粉 (套餐) $68

芝士薯條配炸雞扒 (套餐)$72

黑醋沙律煙三文魚配法包 (套餐)$72

什錦拼盤 (四人份量) $74
分別有:
▪炸春卷
▪八爪魚
▪咖哩角

麥冬杞子紅棗圓肉茶一壺 (跟餐加配 +$31)
杞子紅棗圓肉茶, 淡淡的紅棗桂圓 甜香, 滋潤養顏。
旺角登打士街一頭原來仲有唔少樓上Cafe 店。雖然宜家街頭Cafe 店開到成行成市,各式各樣不同主題風格都有,但係呢啲舊式樓上cafe 依然有佢地嘅競爭力。賣嘅除左食物同飲品,仲有嘅係空間,畀你一班人一個聚腳點,坐幾粒鐘吹水班board game 都唔會趕你走🤗除此之外,人情味都係呢度其中一大賣點💓老闆煮完食物親自岀黎招呼客人,同客人談天說地,嘻嘻哈哈一個晚上。上黎呢度唔好諗住打靚卡,相反你一定可以享受充實嘅一餐飯😙🍝地中海香蒜雞柳螺絲粉 $➊➊➑ 自家製地中海風味甜甜酸酸咁勁開胃,雞柳經煎香後再用香蒜粒同螺絲粉炒埋一齊。螺絲粉相當掛汁,仲帶少少香辣口味十分獨特🤤🍖韓式牛肋條意粉 $➊➊➒2大條牛肋條炆到淋身得黎又帶點咬口,韓風醬汁同個牛肋條超級夾,跟意粉都好滋味,如果跟飯就一流啦!🍟芝士薯條 $➏➋大大盤薯條份量十足岩哂一班人嗌黎share,仲要係扭紋粗身薯條絕對要讚👍🏻芝士醬比較杰身,原來用多種芝士調教岀黎,一定要趁熱食先夠新鮮惹味!🍗蜜糖雞翼 $➏➊雞翼先炸到外皮脆卜卜然後搽上蜜糖烤焗,外脆加上甜蜜蜜,內𥚃依然juicy,作為開心share 小食呢個簡直係必嗌之選☺️🥤香蕉奶昔 (

🍝地中海香蒜雞柳螺絲粉 $➊➊➑

🍖韓式牛肋條意粉 $➊➊➒

🍟芝士薯條 $➏➋

🍗蜜糖雞翼 $➏➊

🥤香蕉奶昔 (跟餐+➊➑)
跟餐嗌意粉包野飲,top up 加錢可以改配奶昔等特飲。呢度嘅drink menu 都勁多版,花多眼亂真係揀都有排揀。香蕉奶昔新鮮製造texture 豐富又唔過甜,入口幾清爽岩哂夏天飲⛱

蜜冬杞子紅棗元肉茶 (跟餐+➊➑)
想健康啲呢度都有啲養生飲品,呢款茶就夠哂滋潤,杞子紅棗就更加岩女士飲用😉😉仲可以比你額外加水沖多3次,夠哂潤!

難得政苦放寬社交距離措施,呢度絕對係同朋友聚腳嘅好地方,想見下班fd 又想搵個地方食下野坐耐啲,呢度絕對係好選擇!

📍AnyMomentCafé
旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
#Foxd旺角 #FoxdCafe #旺角Cafe #Cafe #旺角咖啡店 #咖啡店 #Boardgame #BoardgameCafe #桌上遊戲 #Partyroom
舊地重遊,自幾年同朋友仔上過來食嘢+玩board game🃏,冇諗到依然搵番呢間cafe+😂 特別欣賞呢位自帶喜感既老闆,太深刻當時主動向我地介紹board game玩法,今日終於返去探店!店內環境清新企理,卡坐位置闊落+舒服,牆身以油畫風格/海底主題牆貼為主,🤣眼見就系唔少四周隨手可得既board game絕對吸睛👀😹即可體驗「戰場冇朋友一齊廝殺」既美好時光Ps:玩game唔好傷感情,友誼至重要‼️撞正老闆忽然自家煲紅蘿蔔粟米煲粉葛赤小豆湯,冇加任何鹽糖超夠味好飲,ps:店內系冇賣湯類產品,老闆就系咁隨性比驚喜客人,唔怪之得點解咁高回頭率❤️‍🔥👨‍👩‍👧‍👦家既感覺來了!💥❤️拿破崙肉醬煙鴨胸❤️自選意粉/螺絲粉,超濃味肉醬,明明配螺絲粉都整到似食緊千層肉醬既感覺,煙鴨胸煙燻香味配搭出色既肉醬螺絲粉,面頭仲落埋芝士碎、香草,🤤肉醬迷必叫💥❤️卡邦尼碎煙肉三文魚意粉❤️可揀意粉/螺絲粉,意粉入口feel到碎卡邦尼芝士口感,意粉一早細心撈至均勻,唔會影響時多芝士時少芝士碎,三文魚大大塊,夠濃既煙燻香味,而食得出三文魚本身味道,真心覺得意粉/螺絲粉一樣咁正🔥🔥💥❤️芝士薯條🍟❤️冇諗到薯條堅大份,幾個人

Ps:玩game唔好傷感情,友誼至重要‼️

老闆咁岩煲既☺️自家製健康靚湯

拿破崙肉醬煙鴨胸

💥❤️拿破崙肉醬煙鴨胸❤️

卡邦尼碎煙肉三文魚意粉

💥❤️卡邦尼碎煙肉三文魚意粉❤️

💥❤️芝士薯條🍟❤️
冇諗到薯條堅大份,幾個人都咁晒分,粗身即炸薯條外脆內軟,要讚個醬汁唔系就咁芝士醬/拉絲芝士咁膩,而系蜜糖芥末溝芝士醬既滋味,食落除左有芝士味外帶微甜,完全一氣過可清到落底no problem

蜜糖雞翼6隻

💥❤️蜜糖雞翼6隻❤️
同想像中唔同,以為蜜糖雞翼系烤製,驚喜在炸左醃製過雞翼再淋上蜜糖汁醬,食落表皮鬆脆,雞翼醃製味道特出外,仲帶點淺蜜糖甜味👍🏻👍🏻
蘋果&雪梨特飲+芒果特飲

💥❤️蘋果🍎+雪梨🍐特飲❤️
真系鮮果製作,味道鮮甜清香,蘋果同雪梨味平均,蘋果甜味會比較突出,加左細碎冰落去,飲起上來似沙冰既冰涼感,清熱解暑聖飲☀️☀️

💥❤️芒果🥭特飲❤️
真系用盡成個芒果肉拎去鮮榨汁,連芒果比較大個榨多左,老闆超好人用個細杯仔裝起俾埋我地,一飲落就系啖淡綿密既果汁,超似原個擺入口既鮮味,絕對冇防腐劑、加糖水既味道
,芒果迷的話要必試,仲有就系芒果呢樣嘢當然唔少得要睇時令盛產🤪🤪

💥❤️特濃朱古力❤️
黑朱古力既味道,冇任何重奶重甜既朱古力,濃郁既朱古力🍫,因重地上來玩board game,好采我地系先飲果汁後飲朱古力,提提大家,天氣熱坐得耐想叫幾杯飲唔的話,先由清淡既味起😂😂
特濃朱古力

💥❤️曲奇朱古力+焦糖朱古力🍫❤️
必須要讚呢到既朱古力特飲超級特濃,老闆以真朱古力加入朱古力製品調控出更高濃度朱古力,另外加上曲奇/焦點味既朱古力各有千秋,鐘意甜的話焦點更推薦,鐘意冇咁甜而帶輕曲奇味就更推薦曲奇朱古力喇

🥳🥳整體來講,上來開餐聚會/消磨時間極之正,價錢公道,無論食物定飲品質素保持到優質水平,非常少見cafe對食物要求咁有素質,👍🏻👍🏻預期出面唔知去邊,不妨約幾位朋友上來玩board game創造新回憶更快樂🤣🤣感受到老闆用心經營,一定要無限回頭幫襯既親切Cafe😋😋

拿破崙肉醬煙鴨胸
2022-04-26
  • 拿破崙肉醬煙鴨胸意粉
  • 卡邦尼碎煙肉三文魚意粉
  • 蜜糖雞翼
今日嚟到呢間樓上Cafe👯‍♀️都推薦大家可以同朋友嚟試下😆🔖羅勒海鮮意粉💰119店主話呢一款意粉係佢首選嘅推介,咁我哋當然唔會錯過啦🤣意粉煮的降生,帶有陣陣羅勒清香嘅味道🌱海鮮方面有蝦肉同蜆肉,我識落去感覺到新鮮啊🤗💫推薦指數: 8.5/10🔖地中海香蒜雞柳意粉💰118呢款同樣都係店主特別推介,如果偏好重口味嘅話,呢款意粉就啱晒你嘅口味啦😆一入口味道酸酸甜甜,然後就會品嚐到小小嘅辣味同埋蒜香味😙雞柳有經煎香過,而且都算嫩滑🐣整體配搭味道都唔錯,喺出邊比較少食到啊~💫推薦指數: 8/10🔖芝士薯條💰62網上面見到有唔少嘅食客都話呢到嘅芝士薯條好好食😛所以我哋今次都有特登嗌嚟試吓😚薯條即叫即炸,熱辣辣☺️重點係個芝士醬啊,呢到嘅芝士醬係由店主特別調製,所以同平時食到嘅唔一樣,聽店主講呢款芝士醬係包括咗三至四款芝士同埋兩款香料🧀所以食落去分外惹味😍推介推介!💫推薦指數: 9/10🔖杞子金盞玫瑰花花茶💰18 (套餐加配價)原本諗住嗌餐牌上面嘅花茶,但店主另外會特別問我想達到啲功效,例如係美白或者護肝等等👨🏻‍🍳而杞子金盞玫瑰花花茶就係店主特別調製,可以有美白嘅功效㗎😍飲落去帶有少少酸嘅味道,食完

🔖羅勒海鮮意粉

🔖芝士薯條
💰62
💫推薦指數: 9/10

🔖杞子金盞玫瑰花花茶
💰18 (套餐加配價)
原本諗住嗌餐牌上面嘅花茶,但店主另外會特別問我想達到啲功效,例如係美白或者護肝等等👨🏻‍🍳而杞子金盞玫瑰花花茶就係店主特別調製,可以有美白嘅功效㗎😍飲落去帶有少少酸嘅味道,食完嘢飲就最啱啦😌
💫推薦指數: 9/10

🔖特濃朱古力特飲
💰18 (套餐加配價)
朱古力味道真係幾濃郁,不過如果可以杰身少少或者喺面頭加啲忌廉應該會更加好飲啊🍫
💫推薦指數: 7/10
  • 芝士薯條
  • 羅勒海鮮意粉
  • 地中海香蒜雞柳意粉
等到頸都長!終於放寬晚市~好姐妹話要帶我去又好食又好玩嘅樓上café!地點喺人來人往嘅信和中心對面!Cafe主打意粉🍝,party小食同特式飲品,真係好啱三五知己一路玩board game一路食嘢~桌遊種類都好多!老闆兼大厨超nice同健談,又會主動介紹桌遊點玩,食物好味仲要價錢親民,絕對推介!🥩韓式炆牛肋條意粉🍝邊玩邊等食物真係太幸福!韓式忟牛肋條,老闆話炆煮左足足三個鐘,唔怪得牛肋條又淋又入味,醬汁香濃而唔油膩,意粉煮到啱啱好滿仲滿醬汁!好味!🦐羅勒海鮮螺絲粉🍝味道清新嘅羅勒芳香無比,配有特多大蝦同蜆肉,加上蒜香和橄欖油一齊煮,口感豐富味道均勻,螺絲粉夠彈牙!啱哂我口味!🌭小食點了我地大愛司華力腸,老闆話用左加拿大🇨🇦楓糖煮,甜甜地勁好味!🥤我同姐妹都點左朱固力飲品!分別係薄荷味同曲奇味,估唔到飲品都唔馬虎!真係無得彈!下次再來!  AnyMomentCafé地址📍:旺角登打士街36號恆威商業中心9樓

🥩韓式炆牛肋條意粉🍝

🦐羅勒海鮮螺絲粉🍝

AnyMomentCafé
地址📍:旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
  • 司華力腸
  • 羅勒海鮮螺絲粉
  • 韓式炆牛肋條意粉
3天前 0 瀏覽
呢間旺角樓上Cafe係難得一個比你同班fd一齊又食又玩嘅聚腳點,梳發坐得幾舒服之餘仲有大量board game比你玩,可以慢慢坐幾粒鐘吹水食下野玩下board game,另外店主仲好友善,會同你吹下水,親自招呼你😂🌝地中海香蒜雞柳意粉有得揀意粉/螺絲粉,🤰🏻揀咗意粉雖然話係地中海風味,但食落有啲似冬蔭公味🥹幾有驚喜✨醬汁酸酸辣辣咁幾惹味而且意粉好掛汁,加埋香蒜粒同雞柳,成件事幾夾🤤🌝韓式牛肋條螺絲粉牛肋條有兩大條,炆到入晒味,肉質好淋身唔韌,唔會攝牙罅😬呢個韓式醬汁就偏甜,螺絲粉比意粉更掛汁,而且唔會煮得太熟太淋👍🏻🌝瑞士汁雞翼好有住家飯嘅感覺,雞翼煮得十分入味但又唔會過鹹,肉質唔會鞋👍🏻而且有6隻份量十足🌝蜜糖司華力腸又係份量十足好大一碟,司華力腸用蜜糖炒香過,係簡單的美味🌝火龍果+雪梨drink menu 有好多選擇,果茶、奶昔、花茶、果汁都有,🤰🏻揀咗呢杯幾岩夏天飲,真係真材實料無添加糖,飲到火龍果同淡淡嘅雪梨甜味🌝蜂蜜蘋果雪梨茶呢度都仲有養生茶,店主推介美白茶/潤喉茶😂最後揀咗潤喉茶✨連呢個茶壺都有特別之處,禁底側面碌棍,可以壓晒啲果茶出,咁杯茶就會濃好多!另外仲可以比你額外加
梳發坐得幾舒服之餘仲有大量board game比你玩,
可以慢慢坐幾粒鐘吹水食下野玩下board game,
另外店主仲好友善,會同你吹下水,親自招呼你😂

🌝地中海香蒜雞柳意粉
有得揀意粉/螺絲粉,🤰🏻揀咗意粉
雖然話係地中海風味,
但食落有啲似冬蔭公味🥹幾有驚喜✨
醬汁酸酸辣辣咁幾惹味而且意粉好掛汁,
加埋香蒜粒同雞柳,成件事幾夾🤤

🌝韓式牛肋條螺絲粉
牛肋條有兩大條,
炆到入晒味,
肉質好淋身唔韌,唔會攝牙罅😬
呢個韓式醬汁就偏甜,
螺絲粉比意粉更掛汁,
而且唔會煮得太熟太淋👍🏻

🌝瑞士汁雞翼
好有住家飯嘅感覺,
雞翼煮得十分入味但又唔會過鹹,
肉質唔會鞋👍🏻
而且有6隻份量十足

🌝蜜糖司華力腸
又係份量十足好大一碟,
司華力腸用蜜糖炒香過,
係簡單的美味

🌝火龍果+雪梨
drink menu 有好多選擇,
果茶、奶昔、花茶、果汁都有,
🤰🏻揀咗呢杯幾岩夏天飲,
真係真材實料無添加糖,
飲到火龍果同淡淡嘅雪梨甜味

🌝蜂蜜蘋果雪梨茶
呢度都仲有養生茶,
店主推介美白茶/潤喉茶😂
最後揀咗潤喉茶✨
連呢個茶壺都有特別之處,
禁底側面碌棍,可以壓晒啲果茶出,
咁杯茶就會濃好多!
另外仲可以比你額外加水沖多3次,幾抵飲

另外佢哋個party set仲好抵,
每位$138就包咗小食3款、主菜2款,
同兩瓶2公升Party Set飲品,
係一個比你慢慢歎茶同fd吹水玩嘅好地方,
今日約咗位舊同學學聚聚,想坐耐啲傾下偈,所以揀咗間位於旺角嘅樓上cafe。我哋本身都打去預先訂座,所以餐廳留咗個好位俾我哋。訂座電話61306631。有dinner set,散嗌都有唔少選擇。最正嘅就梗係餐廳有大量boardgame 玩,啱晒一班朋友上嚟玩!卡邦尼碎煙三文魚($119)- 煙三文魚夠足料,真係俾咗好多塊。平時他卡邦尼亞係配意大利粉,今次佢配螺絲粉有驚喜,有口感之餘同佢啲坑紋可以令你食到更多汁。韓式牛肋條($119)- 個汁好惹味,撈埋落螺絲粉都幾好夾。個牛肋條都煮得好腍好入味,如果有多幾件就好了。田園沙律(+$20)- 沙律菜配黑醋汁,酸酸地好開胃。瑞士雞翼($61)- 一客有六件,幾掋食。個瑞士雞翼即叫即整,熱辣辣好入味,而雞肉都好嫩滑。香蕉士多啤梨奶昔($18)- 個奶昔原來係用真水果溝乳酪打岀嚟,真係夠真材實料。加埋咗新鮮嘅香蕉同士多啤梨真係好fresh好鮮甜。香蕉朱古力(+$12)- 用真香蕉溝朱古力,唔會太甜,朱古力味都好濃郁,幾好味。
有dinner set,散嗌都有唔少選擇。

田園沙律(+$20)- 沙律菜配黑醋汁,酸酸地好開胃。

Anymoment Cafe相信有唔少鐘意玩board game 既朋友都一定會去過樓上cafe,可以同一大班朋友玩board game 吹下水,輕鬆過一日。難得呢排疫情限制放寬咗,今日黎到位於旺角既Anymoment Cafe,玩下輕鬆下。Cafe 採光度好充足,一入去就覺得餐廳好光猛,而且地方整潔,都好舒服。一入門口就見左一個放滿board games 既大櫃,咁多款式,一定有一款啱玩,我自己就最鐘意玩佢果個好大既層層疊!Cafe老闆好健談,我地坐低冇耐,佢就過黎同我地吹下水,之後再幫我地落單。老闆介紹得好詳細,問清楚我地先再介紹我地應該食咩。言談之間,先知原來cafe已經開咗十七年,除咗經營cafe 之外,亦一直研究點樣提高食物素質!香腸拼盤拼盤入面有三款唔同既香腸,包括香草豬肉腸,牛仔腸同埋墨西哥腸。拼盤一啲都唔欺場,係面搽咗蜜糖先再去烹調,腸仔外脆內軟,而且份量勁大份,一大班朋友去食就啱晒。瑞士汁雞翼雞翼煮既時間啱啱好,雞翼肉質好嫩滑,而且入面仲有肉汁。雖然雞翼煮得好深色,但味道唔會太重,好好食,鐘意食既雞翼既朋友一定要嗌呀。雞翼仲有蜜糖同焦糖味比大家揀,多人既話,可以叫埋呢
Anymoment Cafe

香腸拼盤

瑞士汁雞翼
雞翼煮既時間啱啱好,雞翼肉質好嫩滑,而且入面仲有肉汁。雖然雞翼煮得好深色,但味道唔會太重,好好食,鐘意食既雞翼既朋友一定要嗌呀。雞翼仲有蜜糖同焦糖味比大家揀,多人既話,可以叫埋呢兩款試。

黑醋沙律煙三文魚配法包
沙律菜好新鮮,食落非常爽脆,同黑醋好夾。煙三文魚食到有少少魚油香,配搭黑醋,令味道更有層次感。法包亦都有烘過,好脆口。

飲品我地揀咗特濃朱古力同桃李滿門。特濃朱古力好開,原來係老闆燒過個面,令朱古力味更突出。而且飲品唔會放得太多糖,濃得黎唔會過甜。桃李滿門有兩款水果,桃同梨。桃味好香,梨味好清新,味道唔錯!
2022-05-08 0 瀏覽
想同朋友聚會,但最近啲天氣又唔穩定,咁就梗係要諗吓一啲幾特別有室內嘅活動🤔 就搵到呢間旺角嘅樓上Board Game Cafe‼️ 佢嘅Board Game種類都幾多,想當年都好鍾意佢呢啲Boardgame Cafe🤣 食個下午茶飲杯嘢,仲可以一直玩😆 係真係幾懷念😆 Cafe採取預約制✨ 記得提早預約‼️羅勒海鮮意粉蒜香味比較出,海鮮份量好多👍🏻 加咗羅勒食落去幾清爽😆 好食到~同行嘅朋友,連啲配料、蒜都清埋🤣🤣🤣地中海香蒜雞柳地中海嘅味道都幾特別,啲螺絲粉幾彈牙,煙靭得嚟又唔痴牙👍🏻 整體嚟講都幾惹味,都係清晒啲碟🤣驚喜餐湯呢個餐湯Menu上冇,店主會時不時整啲唔同靚湯😆 店主堅持少鹽健康,但飲落去都好濃郁😆 原來係將啲食材攪拌成泥嚟煲🤩 飲到食材嘅原汁原味,但又好濃郁,勁😆火龍果+士多啤梨(加雪糕)估唔到火龍果同士多啤梨嘅味道都幾夾😆 加埋雪糕有啲似奶昔嘅感覺👍🏻推薦🤩奇異果+蘋果沙冰打得好幼滑💕 飲落去感覺真係好Fresh 好清爽😆 炎炎夏日飲落去真係透心涼‼️‼️ 值得一讚嘅係,佢啲嘢飲都係用原材料制作,但又會唔清淡👍🏻 好好飲👍🏻總結嚟講~呢間Cafe嘅餐飲係幾有驚喜🤩 食材新鮮又

羅勒海鮮意粉

地中海香蒜雞柳

驚喜餐湯

火龍果+士多啤梨(加雪糕)

奇異果+蘋果

總結嚟講~呢間Cafe嘅餐飲係幾有驚喜🤩 食材新鮮又用心制作👍🏻 而且店主好有熱誠及耐性,會用心教你玩Game😆 餐飲價錢坐成日,真係party room 都做唔到‼️‼️ 疫情後真係要多多支持小店💪🏻 快啲約埋朋友上嚟玩啦💕

2022-05-07 0 瀏覽
第二次造訪呢間café,之前來過一次,印象中食物質素唔錯,老細好健談。Café界的鼻祖,已經開左足足16年,實屬不易。適合一大班fd上來玩boarding game。.🌸羅勒海鮮意粉一端上台就聞到好香嘅羅勒味,意粉乾爽口感,海鮮有蝦同蜆肉,仲有唔少蒜粒提鮮味。.🌸韓式牛肋條意粉牛肋條好好味,燜得好淋好入味,肉味濃香。意粉吸曬醬汁較濃味,顏色深色但味道適中。.🌸芝士薯條超推薦呢個芝士薯條,加入三種唔同芝士醬,超級熱味,食到lam lam俐。.🌸瑞士雞翼好食唔好睇嘅雞翼一定係瑞士雞翼。一整完就端上台,熱辣辣雞肉好嫩。.🌸咸檸檬七喜🌸凍檸茶
第二次造訪呢間café,之前來過一次,
印象中食物質素唔錯,老細好健談。
Café界的鼻祖,已經開左足足16年,實屬不易。

適合一大班fd上來玩boarding game。

🌸羅勒海鮮意粉
一端上台就聞到好香嘅羅勒味,意粉乾爽口感,
海鮮有蝦同蜆肉,仲有唔少蒜粒提鮮味。

🌸韓式牛肋條意粉
牛肋條好好味,燜得好淋好入味,肉味濃香。
意粉吸曬醬汁較濃味,顏色深色但味道適中。

🌸芝士薯條
超推薦呢個芝士薯條,加入三種唔同芝士醬,
超級熱味,食到lam lam俐。

🌸瑞士雞翼
好食唔好睇嘅雞翼一定係瑞士雞翼。
一整完就端上台,熱辣辣雞肉好嫩。

🌸咸檸檬七喜
🌸凍檸茶
2022-05-04 0 瀏覽
#Any Moment is good moment年前參加朋友嘅包場活動 認識呢間樓上cafe 嗰度地方唔算大 勝在氣氛好 board games任玩 老闆同客人打成一片 對食物有熱誠 今日特登上去 再食好西🍽 -🍤羅勒海鮮螺絲粉Dinner set嘅選擇 十隻手指數得晒 貴精不貴多 上次食咖喱安格斯牛柳粒 印象深刻 呢款羅勒味意粉 坊間少有 螺絲粉夾雜香草碎羅勒葉 少少鹽 再用蒜片提味 有綠草幽香 口感Q彈 海鮮喺底部-🍖韓式牛肋條意粉食落有驚喜‼️ 牛肋骨炆得軟腍入味 韓式燒烤汁甜甜地 味道討好 意粉al dente勁掛汁 -☕️鹽咖啡啡杯的骰 攞埋嚟嗰時 以為係Espresso😅 咖啡只加鹽 (冇焦糖) 有啲甘口 甜味喺底部-🍹火龍果奇異果特飲紅肉火龍果顏色靚唔在講 降脂減血壓功效顯著 加埋奇異果嘅維他命C 係人氣之選-📍AnyMomentCafé 旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
#Any Moment is good moment
🍤羅勒海鮮螺絲粉

🍖韓式牛肋條意粉

☕️鹽咖啡

🍹火龍果奇異果特飲

📍AnyMomentCafé
旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
呢家小店足足開咗16年經歷時代嘅興衰由遍地Cafe 去到party room崛起真係唔簡單🥺有時香港人就係需要呢啲昔日嘅情懷同人情味腦細好好客 好熱情會推薦人玩咩board game👾仲會教埋你玩亦會教你煲湯再同你分享經歷是日靚湯(其實係腦細煲比自己飲 再分埋比在座各位)粉葛扁豆赤小豆 祛濕人人都適合😆餐牌上嘅菜式都啱食所以當我地有選擇困難嗰陣腦細好幽默咁講話真係諗唔到有咩唔好食😂佢仲有party set 都幾抵食如果成班朋友聚埋一齊玩board game食嘢 吹水都幾好蜜糖司華力腸 $61 🙆🏿‍♀️腦細話係用加拿大楓糖再加上佢嘅腸煎到脆脆哋皮 好好味😋真心推👍🏿韓式牛肋條螺絲粉 $119 🙆🏿‍♀️呢個相對地比較濃味腦細都建議食咗羅勒先 如果唔係會冚咗啲味呢碟我同小馬都好鍾意❤️啲汁好易入口 而牛肋條都夠淋🤤羅勒海鮮螺絲粉 $119 🙆🏿‍♀️海鮮主要係蝦同蜆而羅勒味好香 但相對哋比較淡味小妹覺得幾啱口味🤤其實本身啲羅勒係腦細自己種的但疫情關係 停開期間啲盆栽死晒 sad特濃朱古力特飲 +$13 💁🏿‍♀️濃郁嘅朱古力味正常發揮奇異果沙冰 +$12 🙆🏿‍♀️生果係買新鮮嘅所以打出嚟嘅味好真
呢家小店足足開咗16年

仲會教埋你玩
亦會教你煲湯
再同你分享經歷

是日靚湯
(其實係腦細煲比自己飲 再分埋比在座各位)
粉葛扁豆赤小豆 祛濕

2022-04-28
蜜糖司華力腸
韓式牛肋條螺絲粉
羅勒海鮮螺絲粉
大家中學個陣一定會蒲過旺角Cafe😛 同frd一齊玩board game玩一個晏晝⋯⋯ 可能已經冇印象去過既cafe叫咩名,下一次再有frd帶你去個陣,就發現⋯⋯咦?我黎過喇喎!同𝘼𝙣𝙮 𝙈𝙤𝙢𝙚𝙣𝙩 𝘾𝙖𝙛𝙚 老闆傾開先知,Cafe已經開左16年喇,唔知你地有冇試過有d moment喺度過呢?➿ 香腸拼盤 (香草豬肉 • 辣肉腸 • 牛仔腸) ($94)店主細心地用唔同既切法切同顏色既香腸🌭👍🏼 覺得香草味相對普通d,辣肉腸肉汁多而惹味😋 牛仔腸口感扎實,相對粗榎~ 量多,又方便進食,係款佐(board)game小食!➿羅勒海鮮意粉 ($119)唔好以為碟意粉冇咩色水就食冇咩味,老闆落左唔少蒜同basil去炒😋 蒜粒仲大粒到阻住左蜆肉,仲俾老闆發現到食漏左粒滄海遺珠添😛➿韓式牛肋條螺絲粉 ($119)老闆貼心咁叫我地食左brasil意粉先,因為呢碟相對濃味~ 甜甜酸酸既醬汁好惹味,牛肋條肉質軟冧,整體不錯!➿ 布拉格浪漫 (+$18)火龍果 + 雪梨味道好天然,好純粹咁飲到兩種水果既清甜😆➿ 焦糖咖啡 配雪糕 (+$8)焦糖味好出,加左雪糕令咖啡更香滑呢,唔飲得咖啡既我都飲左幾啖😆老

➿羅勒海鮮意粉 ($119)

➿韓式牛肋條螺絲粉 ($119)

➿ 布拉格浪漫 (+$18)
火龍果 + 雪梨

味道好天然,好純粹咁飲到兩種水果既清甜😆

➿ 焦糖咖啡 配雪糕 (+$8)

老闆好好傾,又會介紹boardgame俾我地玩👍🏼 打卡Cafe近年越開越多,但係好似𝘼𝙣𝙮 𝙈𝙤𝙢𝙚𝙣𝙩 呢種咁始祖既Cafe類型就越黎越少,可以喺旺角屹立咁多年唔容易啊!加油啊,一腳踢既老闆💪🏽😀

Cafe資料
📍地址: 旺角登打士街36號