1K
2021-12-03 76 瀏覽
西環近年開左好多餐廳, 由舊區走向國際化, 趁假期都幾中意同朋友係西環覓食♥️之前已留意到依間新開既小店, 主打啤酒之餘仲有扒食, 店內有幾個雪櫃裝滿世界各地既啤酒, 亦有標示介紹👍🏻Grilled USDA Top Blade Steak $128見到牛扒深深既炙烤格紋, 好吸引。店家選用牛肩脊, 脂肪比例平均, 切開係perfect既5成熟, 火喉掌控得好, 外有焦香但肉亦保持juicy嫩口。特別一提店家仲特別準備左法式芥末, 英式芥末同埋芥末籽比客人選擇, 迎合客人不同既口味,. 貼心♥️旁邊既沙律菜有黑醋調味, 粗薯條即炸夠香口, 唔講伴菜, 個人認為$128依個價錢淨係食塊扒都抵。Grilled AUS Pork Rack $158另外叫左份豬鞍, 想講佢既質素絕對不輸牛扒, 豬鞍厚身, 入口有滿足感。口感爽彈一d都唔韌, 肉香而不酥, 出色我地去揀左支日本啤, 另外仲發現左依度連CBD啤酒都有, 即刻試下! 味道幾特別帶點清香, 值得一試。係西環可以食到有質素既牛扒再嘆埋啤酒, 200蚊可以做到, Cp值真係冇得輸, 絕對值得支持。

Grilled AUS Pork Rack $158