2023-08-21
喜記來COVID完之後終於開返既!我好開心見到佢重新開張,當然唔會錯過機會來食佢既避風塘炒辣蟹啦!佢既鮮紅色蟹身同豐富既辣椒同蒜蓉一齊,真係散發出超誘人既香氣。每一口都能夠品嚐到蟹肉既鮮嫩多汁,辣椒同蒜蓉既味道真係恰到好處,即使辣度可自選,都絕對唔會失去既風味同埋刺激。簡直係令人回味無窮!除咗辣蟹,喜記既招牌醉鮑魚都係一定要試既菜品。鮑魚嫩滑入味,酒香四溢,每一口都能夠感受到鮑魚既鮮甜同埋酒香既絕佳組合。醉鮑魚既醬汁濃郁,真係令人難以抗拒,一定要來個人一粒,否則絕對唔夠食!涼拌青瓜都係一道清新既配菜,可以平衡炒辣蟹同醉鮑魚既濃郁味道。青瓜爽脆可口,微微既酸味同香氣,令整餐更加清爽。食緊辣蟹同醉鮑魚既時候,感覺青瓜既清新味道令人舒爽無比,停唔到口!最後,我要介紹返喜記既咕嚕肉。佢既外皮酥脆,每一口都能夠咬到那種令人滿足既口感。醬汁甜酸適中,完美地搭配咗咕嚕肉既豐富口味。一定要試試呢款經典既中式菜品,絕對會讓你欲罷不能!總的來說,喜記來COVID完之後重新開張,呢間餐廳既避風塘炒辣蟹、醉鮑魚、涼拌青瓜同埋咕嚕肉都係非常推薦既。佢既菜品豐富,味道鮮美,服務亦好周到。如果你鍾意辣味同埋中式美食
總的來說,喜記來COVID完之後重新開張,呢間餐廳既避風塘炒辣蟹、醉鮑魚、涼拌青瓜同埋咕嚕肉都係非常推薦既。佢既菜品豐富,味道鮮美,服務亦好周到。如果你鍾意辣味同埋中式美食,真係唔可以錯過喜記!