2022-05-22 109 瀏覽
哩度嘅懷舊香港氣色、美食、人情味令我好鍾意~ 定期就會嚟食是一間我很喜愛嘅餐廳!❤️餐廳因應時勢和客人口味都有推出一啲中式飯餸而menu上傳統西餐種類都非常多 有唔少特色菜:橙汁燴鴨髀、華杜夫沙律、鮮蠔湯等樣樣都想食哂!我最鍾意食佢哋嘅焗羊架、鮮魚周打湯(有時就飲蠔湯😋)另外,佢哋嘅自家很曲奇都好好食㗎!!朱古力果仁曲奇勁好食!!又香又脆又有唔少果仁碎!!👍🏻👍🏻👍🏻而且好低食$40已經有好多塊🔸香草薄荷醬焗羊仔排($175/set)我鍾意食佢哋嘅焗羊,外層焗得微微焦脆,中間嘅肉好嫩,好香、好好食!燒汁惹味得嚟咸淡適中,伴碟有煎雜菜、薯條。🔸香橙蘋果焗美國豬柳扒($138)豬柳鬆軟肉味幾濃,大塊而薄身,醬汁本身有少許酸甜味,再配合鮮橙肉、蘋果,口味就更加清新,趁熱食好好味。🔸香煎鮮魚($150)是日鮮魚係隱藏菜單魚,好大條,拍粉煎香,外皮香脆,魚肉厚嫩滑、鮮甜,味道不錯。🔸鮮魚周打湯($35)喜歡佢哋嘅周打湯,質地好濃厚又夠滑,有好多新鮮魚肉、栗米、紅蘿蔔,材料豐富,配佢哋嘅脆脆蒜蓉包,好好味!(有冇發覺道道菜都有個鮮字?😂例如:鮮魚、鮮橙、蘋果想講佢哋嘅用料、配菜都新鮮健康💚抵讚!)
哩度嘅懷舊香港氣色、美食、人情味
令我好鍾意~ 定期就會嚟食
是一間我很喜愛嘅餐廳!❤️
餐廳因應時勢和客人口味
都有推出一啲中式飯餸
而menu上傳統西餐種類都非常多
有唔少特色菜:橙汁燴鴨髀、華杜夫沙律、鮮蠔湯等
樣樣都想食哂!
我最鍾意食佢哋嘅焗羊架、鮮魚周打湯
(有時就飲蠔湯😋)
另外,佢哋嘅自家很曲奇都好好食㗎!!
而且好低食$40已經有好多塊

🔸香草薄荷醬焗羊仔排($175/set)

🔸香橙蘋果焗美國豬柳扒($138)

🔸香煎鮮魚($150)

🔸鮮魚周打湯($35)

(有冇發覺道道菜都有個鮮字?😂
例如:鮮魚、鮮橙、蘋果
想講佢哋嘅用料、配菜都新鮮健康💚抵讚!)