2023-06-18
今晚嚟到將軍澳食嘅台式火鍋,一人一個小鍋有得揀飯,粉絲,或者升級做滷肉飯!~我地叫左一個豬一個牛,同埋加少辣~—————————————————————🐮招牌臭臭鍋 $98牛肉都新鮮,同埋所有配料一齊都好夾,芽菜爽脆。我鍾意食臭豆腐,份量足夠~🐷韓式泡菜鍋 $98豬肉片,有泡菜同年糕等韓式配料,仲有半個公仔麵添,湯底酸酸辣辣都幾開胃~🦐海鮮拼盤 $ 除咗食肉肉之外,滿足想食少少海鮮嘅我!加埋落啲湯度一齊煮下都幾好食牙~鮑魚有咬口🔸台灣夜市小香腸 $32呢個台灣腸我朋友好鍾意食,本身已經好夜未,加埋啲蔥同芝麻,增加口感~🔸柚子蜜雞翼 $34有三隻雞翼,正常水準唔會好硬,同乾爭爭~🔸蜜桃研綠 -蜜桃香連淡淡綠茶味🔸宇治鮮奶綠茶 兩杯嘢飲都唔錯,正常發揮我都幾鍾意呢個台式鍋牙,一個人嚟食感覺都好唔錯。配料每款鍋物都差唔多,下次想試海鮮或者魚🐟 食到最後要加湯~職員好好,特別係廚房拎豬骨湯,如果有得自助式會方便d啲。
—————————————————————
🐮招牌臭臭鍋 $98
🐷韓式泡菜鍋 $98
🦐海鮮拼盤 $
🔸台灣夜市小香腸 $32
🔸柚子蜜雞翼 $34
有三隻雞翼,正常水準唔會好硬,同乾爭爭~
🔸蜜桃研綠
-蜜桃香連淡淡綠茶味
🔸宇治鮮奶綠茶
兩杯嘢飲都唔錯,正常發揮