2017-05-16 123 瀏覽
朋友介紹,呢個食越南野好好食,咁今日放工就特意試下。入到去見到分左indoor 同outdoor 兩邊,好特別,中意飲酒傾計坐outdoor 都唔錯。我地就食晚飯,所以indoor 都ok,仲有電視睇tim。由於收工肚餓,同朋友點左。冬蔭公-點菜時以為係一碗份量,原來係一鍋!個鍋最少有4碗份量,好驚喜!!配料好多,係啖啖都有,有菇,蕃茄,蝦,等等。絕對唔厄秤。二人晚市套餐:柚子鮮蝦沙律-係碌柚加蝦加小小sauce ge 配搭,幾fresh ,餐前食呢款幾開胃牛油雞翼-我ge 至愛!!牛油味極重,炸得剛好,金黃色,雞翼size 好大隻,一人一隻剛剛好,小食多滋味串燒沙嗲-有雞牛豬選擇,同朋友簡左牛豬,個人比較喜愛豬,好淋身,加埋沙嗲醬真係絕配,好好食牛柳粒紅飯-呢個大大推介!!牛粒比例極多,有10幾粒,粒粒都好大粒,最重要係極淋極juicy,一d 筋都無,仲有好多配菜例如青椒菠蘿粒,真係唔驚無野送飯,而個飯係紅飯,本身都有d 味,真係好正馬拉簋-呢款唔洗講,越南野必食。菜新鮮而惹味,最岩送飯。椰汁冰-份量唔多不過味道加分,唔係好甜個隻,好香濃椰汁味,越南椰汁真係好出色。龍眼冰-唔洗講,越
朋友介紹,呢個食越南野好好食,咁今日放工就特意試下。
二人晚市套餐:

馬拉簋-呢款唔洗講,越南野必食。菜新鮮而惹味,最岩送飯。
龍眼冰-唔洗講,越南名身,當然無失望。好清甜,必叫之選。

甜點-椰汁黑糯米,來到尾聲,其實已經好飽,但見到椰汁糯米飯又變番多個胃!紫米撈椰汁,好夾,不知不覺就食哂
沙嗲肥牛粉絲煲-另外散叫了這個餸,熱辣辣好好食,粉軟淋身但keep 住咬口,肥伴配沙嗲又係非常夾。

食完超級滿足,所有野都好好食,食到好飽,朋友無介紹錯,我一定會再encore!