2016-09-22 620 瀏覽
在有點秋意的晚上,氣溫唔熱又唔焗!於是和朋友慢步到大坑尋幽探秘!發現左間幾好食既馬來西亞餐廳~非常興幸亂打亂撞地遇上好味既餐廳坐底之後我就叫左杯青檸梳打~味道好地道而且味道剛剛好~唔會淡淡的!之後朋友就想食肉骨茶~但我真係好少食呢款菜式,因為總係覺得好似好大陣中藥味咁~但朋友堅持要叫!咁我就飲左一碗仔飲左淡之後,發覺無我想像中咁樣~而且豬肉帶軟骨!有一碟醬油配生蒜係用來配豬肉食的!食過後更上癮!好好味生蒜配豬肉好惹味~d湯係帶少少藥材味~但都好易入口!我好快成碗飲哂喔之後就叫左螄蚶喇沙新竹米粉~螄蚶而既被拆開殼!方便我們進食~而且數量好多,我諗有20隻都有!非常鮮味~無腥腥的味道!湯底喇沙亦好出色~好香濃,新竹米粉好清爽吸哂喇沙味道,亦出奇地有隻日本温泉蛋,生熟度控制得好好!用筷子弄穿溫泉蛋,完美既蛋汁半生熟地流到米粉上面!超吸引呢~呢碗喇沙真係超推介之後炒左個馬拉盞秋葵~做既手法好入味!好有(獲氣) 亦好惹味~配上大量洋葱做配菜!加上秋葵亦係非常健康~超讚總括而言!呢度d野食份量真係夠哂多~亦好抵食有位女員工服務更非常貼心必定再來
之後炒左個馬拉盞秋葵~做既手法好入味!好有(獲氣)
亦好惹味~配上大量洋葱做配菜!加上秋葵亦係非常健康~超讚
總括而言!呢度d野食份量真係夠哂多~亦好抵食