2019-06-19 176 瀏覽
朋友仔訂了這間位於油麻地譽發廣場的"金啫之鍋"原來新開不久,食雞煲可配蝦,蟹,聖子或鮑魚,其餘火鍋配料和各式各樣的飲品在大雪櫃自助,食幾多攞幾多幾方便,而且價錢相當抵,淨係食海鮮雞煲都抵返,正😋金啫摸蜆神之手唔知係咪新張期間還有摸蜆遊戲玩😆誰人在有神之手😛如每星期摸得最多的人還有機票送✈️我摸得當然不夠多只有25隻🤣但餐廳很闊綽摸幾多都可以給客人食返,最重要是蜆肉質量唔差很鮮甜而且一啲沙都沒有👍🏻秘製黃酒啫啫雞煲顧名思義啫啫雞煲真係啫啫聲,雞煲陣陣香氣四溢有專人不時過來服務反煮,一會兒放秘製醬再隔一會兒放了秘製黃酒,微微辣很惹味,雞肉滑溜入味,吃完滑雞店員會餘下的汁醬炒聖子,蜆,烏冬,肥牛,炒的烏冬夠曬鑊氣,同平時火鍋真的唔同食法,別有一番風味😋之後才加上濃濃的蕃茄湯底,繼續打下半場,蔬菜,茹類,丸類,午餐肉,魚皮餃,肥牛黑豚肉……任君選擇,只要你是大胃王一定食到你飽飽🥰椰汁燉燕窩最後還有椰汁燉燕窩,感覺相當高級,甜味適中夠冰凍,非常潤喉,大🈵️足
摸蜆

金啫摸蜆神之手