2017-08-02 2032 瀏覽
之前聽朋友講,呢間餐廳逢星期日至四嚟食,啤酒買二送一!咁啱今次嘅飯腳都係酒鬼所以我地就專登嚟試吓!我諗餐廳老闆應該係貼紙Fans!因為只要坐低後抬頭一晚,就會見到燈罩入面貼滿形形式式嘅貼紙,感覺warm得嚟,亦勾起不少童年回憶。另外,老闆為咗食客可以Keep住食到熱辣辣嘅串燒,所以佢為每枱客都準備咗一塊熱石板🔥,用嚟保持串燒嘅溫度!呢吓細心,真係加晒分!首先我地叫隻蒜蓉蒸扇貝$78/2隻,每隻都大大隻,食落好鮮甜,配埋蒜蓉同葱一齊食,食落更惹味海鹽燒美國安格斯肉眼串$42 ,火侯啱啱好,外層香脆,入面多汁,而且肉味濃郁,唔錯。朋友係一個雞翼控,差唔多每次見到雞翼都一定會叫,所以今次都唔例外我地前後一共點咗二款,試吓唔同味!呢個係籽然味$22,肉質嫩滑,而且好重籽然味,送酒唔錯!食雞全翼我最鍾意攞起嚟。成隻咬,感覺特別爽另一款係韓式辣汁$22,唔好講笑,食落都幾辣,不過同時都好惹味,所以配啤酒一流!之前喺朋友屋企食過一次燒雞泡魚干,點知一試難忘今次見到呢度有得叫,所以我地都叫一份! 口感有啲似厚身版魷魚絲, 但食落更香更惹味 ,沾埋我最鍾意嘅沙律醬一齊食,超正!同埋呢到嘅燒菠蘿$28真
所以我地就專登嚟試吓!

我地前後一共點咗二款,試吓唔同味!

之前喺朋友屋企食過一次燒雞泡魚干,點知一試難忘

同埋呢到嘅燒菠蘿$28真係唔錯的,面層有一層厚厚嘅焦糖,一咬落去,除咗會食到甜甜地又脆脆地嘅焦糖外,仲會Feel到塊菠蘿噴緊汁!好Juicy !男朋友仲覺得味道有啲似老麥嘅蘋果批添!

最後我哋重點左一個燒蜜糖牛油粟米$18,食落除咗會食到好香牛油味之外,仲會食到蜜糖嘅甜味!

呢到最正係啤酒買二送一,啱晒我地呢啲酒鬼,我地前前後後每人都飲咗三杯,感覺超爽!!