嵐月 LUNA 裝修原用好多大理石,主打各樣精緻中菜,完全show到師傅真功夫,btw店員照顧好周到❤️,我同朋友黎聚餐真係好正:-1️⃣ 「桔柚黑鱈魚($308)」必食‼️😍!醬汁香甜開胃,鱈魚超級鮮嫩,大大粒好juicy!仲要係拔絲!正到🙈~Deef-fried Crispy Black Cod, Tangerine Sauce 👍🏻-2️⃣「嵐月西斑牙黑豚叉燒(例)($298)」係超級貴嘅叉燒, 不過佢好味程度對得住個價錢,肥瘦適中,選用豬隻最靚嘅梅頭+腩位,好淋啊,外皮焦香🤣~Grilled BBQ Spanish pork (charsiu)👍🏻-3️⃣「松茸海膽越光米($298)」呢個都推薦!不得了😈超香松茸香味, 米粒粒粒分明,配海膽 ~Braised Jasmine Koshihikari, White Truffle Oil,Matsutake, Sea Urchin 👍🏻-4️⃣「伯爵茶奶凍($98)」依古裝嘅茶具裝住,好特別,仲要仙氣飄飄咁,食到伯爵茶味幾香,好滑,配曲奇餅🤣~ Itallen Ear Grey Tea Penna Cotta (One Person)👍🏻-5️⃣「奶油
1️⃣ 「桔柚黑鱈魚($308)」
2️⃣「嵐月西斑牙黑豚叉燒(例)($298)」
3️⃣「松茸海膽越光米($298)」
Matsutake, Sea Urchin 👍🏻
4️⃣「伯爵茶奶凍($98)」
5️⃣「奶油甜酒凍芭菲($98)」
呢款都不錯,好少喺茶樓食到Baileys甜品,加晒分😗👍🏻!!! Chilled Ice-cream Parfait, Baileys (One Person)👍🏻
⚠️:茶水每位$28,我哋揀咗碧螺春
小食會有額外收費,如果唔想要小食,可以另外同店員講
松茸海膽越光米
松茸海膽越光米