從同事口中得知銅鑼灣登龍街新開咗一間韓國快餐, 主打多款PIZZA、炸雞、意粉、小食。而當中嘅芝加哥PIZZA系列仲極之邪惡, 芝士多到可以拉起芝士瀑布, 今晚丫妹早放工, 一齊去試試。餐廳環境企理, 快餐般格局。為芝士而來就當然會Order芝加哥PIZZA, 每項pizza都列明食材配料, 款款豐富又吸引。PIZZA仲有雙併自選, 兩個人都可以試到兩個款式PIZZA。雙併$235揀咗蟹肉同埋海鮮款嘅雙併。PIZZA為厚批邊, 用上了蜜糖醬。豐富食材平均分佈係每件PIZZA, 熱辣辣送上檯時, 真係拉到極誇張嘅芝士ga!!!除了面層嘅芝士, PIZZA夾心位亦藏了大量芝士, 芝士從兩邊瀉出, 絕對係滿足到我地芝士控啊!!!所選嘅兩款PIZZA都加入了雙倍水牛芝士、車打芝士、秘製Mr.K醬每啖口感軟綿綿, 批邊沾上少許蜜糖醬, 食落亦唔會覺得寡。海鮮狂熱芝加哥: 包括有魷魚、蜆肉、青口、蟹肉棒、青椒, 層次豐富, 魷魚爽口唔硬, 所有海鮮都唔會overcook, keep到原汁原味。蟹肉樂園芝加哥: 包括有蟹肉、蟹肉棒、蜆肉、車厘茄、洋蔥, 層次雖然冇上面果款咁豐富, 不過多加了蒜香芝士
餐廳環境企理, 快餐般格局。

雙併$235

每啖口感軟綿綿, 批邊沾上少許蜜糖醬, 食落亦唔會覺得寡。

蟹肉樂園芝加哥: 包括有蟹肉、蟹肉棒、蜆肉、車厘茄、洋蔥, 層次雖然冇上面果款咁豐富, 不過多加了蒜香芝士醬, 相比下味道更為濃郁。
芝士煙肉粗管意粉 HK$128
每條粗管意粉平均沾上了creamy芝士汁, 意粉有少少口感, 咀嚼時粗管意粉中嘅芝士汁滲出, 感覺超正, 連埋煙肉食, 帶少少鹹肉香。

芝士煙肉粗管意粉
2022-11-11