朋友好耐冇見想聚下,一行八人訂咗VIP房。經WhatsApp訂位,餐廳人員回覆得都好快,仲send相俾我地揀房,服務態度唔錯。餐廳有好多種唔同大細房間,最後我哋俾咗$1000訂金,揀咗間$4000最低消費嘅圓枱房。房間有兩個爐位,但係我哋主要想唱K飲酒,所以只開咗一個鍋,揀咗玫瑰花膠雞拼藥膳魚頭湯底。靚女侍應姐姐介紹打邊爐前一定要試吓飲碗招牌湯底先,用足真材實料熬制,果然好香濃,飲完亦都唔口渴,應該好似佢哋咁講冇落味精。兩款湯底每人都各飲足一碗。刺身我地點左原條象拔蚌,冰底上夠凍好鮮甜,不過影唔切相一嚟到就俾大家食晒啦。肉類方面我地點左一個有齊牛、豬、羊嘅拼盤,擺盤好精緻,肉類質量都高。朋友鍾意食豬,另外帶咗一個玫瑰松阪豬,整成玫瑰咁嘅形狀,好食得來夠靚可以打卡。餃子拼盤係餐廳手工自家製,其中竹笙餃幾特別,清清地唔錯。即炸響鈴亦都炸得酥脆。之後朋友加點左唔少火鍋配料,但係大家已經開始飲到興起就冇影相啦。八點入座玩到凌晨兩點大家食飽飲醉,盡興而歸,VIP房最低消費價錢唔算平,但以呢個食物質素,加埋可以唱K飲酒成晚唔使轉場,除翻開人頭朋友們都覺得係幾抵。