預早兩星期前訂位都只有 9PM 二輪, 實太誇張。用餐當日來到門口, 還要等15分鐘才被安排入座...睇過食評, 知道各位飲食達人對此餐廳劣評多過讚, 都有點擔心, 但總覺得點都要試下呢位英國肥仔打理下的餐廳是什樣的一回事!Take a glimpse of the menu~1. Arancini Margherita = Fried Risotto in Tomato Sauce - 炸飯糰好干身好鹹, 食唔出有芝士, 蕃茄醬好大陣香草味, 朋友說好有趣, 但我覺得太多。2. Mussels Angel Hair - 侍應姐姐說是今日推介, 即管試試, 但青口唔多新鮮, 有異味。意粉是自家製, 聲稱用本地蛋, 但口感好怪, 唔 Al dente 之餘還有點糊口. 呢個比起平時MENU有的意粉還貴, $200以上. 不值得呀!3. 唯一最好食的 Lamb Lollipops - 賣相確實精緻有趣, 用兩個罐頭架起個 PLANK, 問侍應哥哥為何有這樣的 Presentation, 他說是 Jamie要求的, 說枱位置不多, 要向高發展, 幾有心思! 羊架質素好好, 有羊味但不至於腥膻

Take a glimpse of the menu~
Arancini Margherita = 炸Risotto配蕃茄汁
Today's special - Mussels Angel Hair
3. 唯一最好食的 Lamb Lollipops - 賣相確實精緻有趣, 用兩個罐頭架起個 PLANK, 問侍應哥哥為何有這樣的 Presentation, 他說是 Jamie要求的, 說枱位置不多, 要向高發展, 幾有心思! 羊架質素好好, 有羊味但不至於腥膻, 配有香草葉 (應該係Basil), 鮮干蔥圈, 花生碎, Yoghurt sauce; Side dish係Jamie 出名的 Polenta Chips, 加入了玉米粉, 好似食緊炸過的玉米糊, 偏鹹, 我不喜歡, 但都叫試過。
Lamb Lollipops = Lamp Chops
4. Fried 3-cheese Gnocchi - 死鹹同乾, 跟 fried risotto 差唔多. 我在別的餐廳吃過Chestnut Gnocchi , 口感黏糯, 還有面粉香, 這裏的完全談不上係 Gnochhi!!!!!
Fried 3-cheese Gnocchi
5. 好好飲的手工啤酒 - 原來旺角黑布街的 The Ale 都有供應, 要去再飲過!
少爺啤酒
6. Dessert - 當晚是生日飯, 所以有Candle ! 本以為Marinated Strawberries 會有特別味道同無咁酸, 但都係一樣酸, 唔好食
Marinated strawberries with frozen yoghurt
最後評語為, 點都要一試, 但唔會返轉頭!!!!!!

2015-04-18
15 分鐘 (堂食)
少爺啤酒