179
107
95
等級4
101
0
2019-09-13 382 瀏覽
好多人都話唔多好食,但作為「搵食」嘅試食專員點都應該要親身體驗才知道箇中滋味🤣!確實入到餐廳🍴,燈光昏暗👽又真係無乜客人,得三四枱客,同新開張嘅時候人氣爭好遠🥴,但餐廳職員竟唔被人坐卡位,仲要標示「RESERVED」🥴我相信服務水準未達致水準都是客人流失嘅原因。至於食物,由於唔太餓只選擇兩款食物🤡.🍽Fish in a Bag 🐠。有魚、蜆、青口、各種不同配料連埋飯一齊係一個錫紙裡面焗,出奇地好食,好香而且魚身好滑,焗嘅時間剛剛好😌.🍽Porkie Pepperoni 🍕 。pizza 好脆身,配料🥓同芝士🧀鋪得滿滿,辣辣地唔太油膩,配埋杯白酒🍸感到滿足😌.⚠️臨走時經理提點顧客出面有危險要大家小心,總算是比較窩心😌
更多
好多人都話唔多好食,但作為「搵食」嘅試食專員點都應該要親身體驗才知道箇中滋味🤣!確實入到餐廳🍴,燈光昏暗👽又真係無乜客人,得三四枱客,同新開張嘅時候人氣爭好遠🥴,但餐廳職員竟唔被人坐卡位,仲要標示「RESERVED」🥴我相信服務水準未達致水準都是客人流失嘅原因。至於食物,由於唔太餓只選擇兩款食物🤡
.
🍽Fish in a Bag 🐠
。有魚、蜆、青口、各種不同配料連埋飯一齊係一個錫紙裡面焗,出奇地好食,好香而且魚身好滑,焗嘅時間剛剛好😌
.
🍽Porkie Pepperoni 🍕
。pizza 好脆身,配料🥓同芝士🧀鋪得滿滿,辣辣地唔太油膩,配埋杯白酒🍸感到滿足😌
.
⚠️臨走時經理提點顧客出面有危險要大家小心,總算是比較窩心😌
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
13 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
513
0
2019-08-31 458 瀏覽
上星期同同事去咗呢度食午餐,唔使等位好方便😊😊😊午餐食可以揀配沙律或者湯,我就揀咗蕃茄湯,好似好足料,見到都覺得蕃茄味好香濃,不過我就覺得有啲偏酸~~呢個係薯仔Pizza,每片嘅Pizza上面都有一塊嘅薯仔片,Pizza夾雜著芝士味,都幾好味,餅底鬆軟,但就一定記得要趁熱食☺️☺️☺️☺️仲有個番茄肉碎意大利麵,上面撒滿左芝士碎,而且都幾彈牙開胃☺️☺️但有小小野可以改善,明明店員幫我地confirm左order兩次,但都係漏左單,同事既牛扒午餐等左差唔多35分鐘先到☹️☹️☹️
更多
上星期同同事去咗呢度食午餐,唔使等位好方便😊😊😊


午餐食可以揀配沙律或者湯,我就揀咗蕃茄湯,好似好足料,見到都覺得蕃茄味好香濃,不過我就覺得有啲偏酸~~
9 瀏覽
0 讚好
0 留言



呢個係薯仔Pizza,每片嘅Pizza上面都有一塊嘅薯仔片,Pizza夾雜著芝士味,都幾好味,餅底鬆軟,但就一定記得要趁熱食☺️☺️☺️☺️
8 瀏覽
0 讚好
0 留言


仲有個番茄肉碎意大利麵,上面撒滿左芝士碎,而且都幾彈牙開胃☺️☺️


18 瀏覽
0 讚好
0 留言


但有小小野可以改善,明明店員幫我地confirm左order兩次,但都係漏左單,同事既牛扒午餐等左差唔多35分鐘先到☹️☹️☹️
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
104
0
2019-08-11 714 瀏覽
• Crab & Avocado Bruschetta🥑•💵Price: $118🍴Food: 3/5💓-蟹肉好足料,啖啖肉,但係啲沙律菜唔知係咪太新鮮嘅關係,食落好大浸草青味🌱😂朋友對依隻味就好抗拒,搞到我最後成個係我自己食晒😂• Tuscan Fried Chicken Wings + Chilli Fries 🍟 •💵Price: $88 + 48 (happy hour價)🍴Food: 4/5❤️-呢兩樣小食就正常得多,雞翼熱辣辣得黎酥脆又多汁,薯條香脆而且辣得好惹味,真係食到停唔到口😍順利一題呢度happy hour真係好抵,5-6點每杯$10,6-7點$20,7-8點$30,想黎chill下食下snacks既就岩哂喇😗
更多
• Crab & Avocado Bruschetta🥑•
💵Price: $118
🍴Food: 3/5💓
-
蟹肉好足料,啖啖肉,但係啲沙律菜唔知係咪太新鮮嘅關係,食落好大浸草青味🌱😂朋友對依隻味就好抗拒,搞到我最後成個係我自己食晒😂
4 瀏覽
0 讚好
0 留言

• Tuscan Fried Chicken Wings + Chilli Fries 🍟 •
💵Price: $88 + 48 (happy hour價)
🍴Food: 4/5❤️
-
呢兩樣小食就正常得多,雞翼熱辣辣得黎酥脆又多汁,薯條香脆而且辣得好惹味,真係食到停唔到口😍
順利一題呢度happy hour真係好抵,5-6點每杯$10,6-7點$20,7-8點$30,想黎chill下食下snacks既就岩哂喇😗
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
28
0
2019-08-02 562 瀏覽
相隔幾年,帶朋友再次來,大失望$298肉眼扒非常普通,成碟最好味竟然係薯條⋯⋯青口比超市買的仲差,不新鮮,食咗三分一頂唔順回想開張個年要預約先有位,依家物似人非。
更多
相隔幾年,帶朋友再次來,大失望
$298肉眼扒非常普通,成碟最好味竟然係薯條⋯⋯青口比超市買的仲差,不新鮮,食咗三分一頂唔順
回想開張個年要預約先有位,依家物似人非。
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-07-30
用餐途徑
堂食
人均消費
$250
等級1
1
0
2019-08-01 472 瀏覽
For any special family occasion we reserve at Jamie's in Causeway. They have really never let us down. For me it's the best family friendly restaurant in Hong Kong. People always tend to be extremely critical to famous chefs restaurants.... but...respect to Jamie Oliver...he created a truly family friendly restaurant concept with AWESOME food. We normally order few kids menus and then some mains to share...try the specials....with the house wine... always FANTASTIC. Thank you Jamie Oliver for
更多
For any special family occasion we reserve at Jamie's in Causeway. They have really never let us down. For me it's the best family friendly restaurant in Hong Kong. People always tend to be extremely critical to famous chefs restaurants.... but...respect to Jamie Oliver...he created a truly family friendly restaurant concept with AWESOME food. We normally order few kids menus and then some mains to share...try the specials....with the house wine... always FANTASTIC. Thank you Jamie Oliver for fulfilling yr dream and let us enjoy along the way. RESPECT!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-07-31
用餐途徑
堂食
人均消費
$250
慶祝紀念
紀念日
推介美食
  • Burger Italiano
  • Arancini Margherita
  • Beef Burger
等級2
17
0
2019-07-20 641 瀏覽
見到這個價錢,沒辦法不去拜訪一下。一早聽聞過這兒的happy hour價錢十分相宜,且看看是甚麼質素!不少朋友早叮嚀 ‘Drinks only, no food’,但我與友人都覺得(1)Jamie Oliver喎!衰極有個譜掛!(2)Pizza喎!點整都唔會難掛!最後,我們點了Truffle Fries和Hong Kong Hot Pizza,以及餐牌上頭兩杯cocktails - Mockingbird & Golden xxx (忘了名字)。雞尾酒率先到達飲了兩口,放下,立即揚手點了兩杯draught beer...薯條正常,基本上夠新鮮,不是冷掉了溢油的都可以接受,但當然這個不算好食,只是叫貨的味道。Pizza就真是eye opening肉是腥羶,葉是草腥如果happy hour想飲番杯(非cocktail),這兒絕對是很好的選擇,但真的不需要點小食了
更多
見到這個價錢,沒辦法不去拜訪一下。
239 瀏覽
0 讚好
0 留言

一早聽聞過這兒的happy hour價錢十分相宜,且看看是甚麼質素!
226 瀏覽
0 讚好
0 留言


不少朋友早叮嚀 ‘Drinks only, no food’,但我與友人都覺得
(1)Jamie Oliver喎!衰極有個譜掛!
(2)Pizza喎!點整都唔會難掛!
最後,我們點了Truffle Fries和Hong Kong Hot Pizza,以及餐牌上頭兩杯cocktails - Mockingbird & Golden xxx (忘了名字)。

雞尾酒率先到達
Mockingbird
50 瀏覽
0 讚好
0 留言

飲了兩口,放下,立即揚手點了兩杯draught beer...

薯條正常,基本上夠新鮮,不是冷掉了溢油的都可以接受,但當然這個不算好食,只是叫貨的味道。
29 瀏覽
0 讚好
0 留言


Pizza就真是eye opening
肉是腥羶,葉是草腥
25 瀏覽
0 讚好
0 留言


如果happy hour想飲番杯(非cocktail),這兒絕對是很好的選擇,但真的不需要點小食了

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2019-06-29 711 瀏覽
I have a buffet lunch and quite disappointed. The oyster already have black outlines (not fresh), fruit and salad are warm. The main course, omelet, tastes plain. And worst of all, drinks are not included in the $398.- buffet. What? You are not giving me even a coffee?! Not recommended.
更多
I have a buffet lunch and quite disappointed. The oyster already have black outlines (not fresh), fruit and salad are warm. The main course, omelet, tastes plain. And worst of all, drinks are not included in the $398.- buffet. What? You are not giving me even a coffee?!

Not recommended.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
3
0
2019-06-09 799 瀏覽
I just had to write a review to acknowledge the great food and service my wife received by the lunch staff on Saturday. The kids menu had lots of healthy options. She was totally surprised by the Greek yogurt shake— which had sweet cherry tomatoes, cucumbers and grapes all in a kids-friendly mason jar! Perfect for our little one’s hands.But what really made me want to write this review was the excellent service and hospitality she received. The staff were super attentive and warm. Our littlest o
更多
I just had to write a review to acknowledge the great food and service my wife received by the lunch staff on Saturday.

The kids menu had lots of healthy options. She was totally surprised by the Greek yogurt shake— which had sweet cherry tomatoes, cucumbers and grapes all in a kids-friendly mason jar! Perfect for our little one’s hands.

But what really made me want to write this review was the excellent service and hospitality she received. The staff were super attentive and warm. Our littlest one was playing with her plate and it dropped, one staff member quickly came over to pick it up and offer to replace it with a new one (even though she was only playing with it!)

All in all, it is never easy for any mother to take care of two little little ones by herself. However, the staff at Jamie’s managed to make a tough morning so much more enjoyable.

Thanks!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
30
0
2019-05-21 1275 瀏覽
Sunday night, booked with credit card promotion which could save me $100 for the whole bill, but then found out the HAPPY HOUR deal was even better !!We started the dinner with half pint of beer, and the companion bread with olive oil & vinegarthe bread was soft inside / crispy outside, was exactly what i love~we were lucky to get the last dish of Truffle Beef Carpaccio as they are going to change the menu on the next day~THAT WAS AWESOME!!! the beef was nicely seasoned with truffle oil, lettuce
更多
Sunday night,
booked with credit card promotion which could save me $100 for the whole bill, 
but then found out the HAPPY HOUR deal was even better !!

We started the dinner with half pint of beer, and the companion bread with olive oil & vinegar
the bread was soft inside / crispy outside, was exactly what i love~

16 瀏覽
0 讚好
0 留言


we were lucky to get the last dish of Truffle Beef Carpaccio as they are going to change the menu on the next day~
THAT WAS AWESOME!!! 
the beef was nicely seasoned with truffle oil, lettuce, asparagus, crispy fried onion, etc...
would be perfect to pairing with a glass of red wine..
49 瀏覽
0 讚好
0 留言


was planning to order Califlower salad, but was sold out.
so we ordered their recommended Cesar salad with free-range chicken.
however, we were a bit disappointed by this simple dish.
the seasoning was not exciting yet the chicken was a bit too dry and tasteless..
19 瀏覽
0 讚好
0 留言


Luckily we ordered Pepperoni Pizza which surprised us alot!
there was no much topping on it, but the taste was so good that you don't have to put any additional on top of it.
it is a Highly Recommended dish
18 瀏覽
0 讚好
0 留言


with the Happy Hour Deal, the overall price is reasonable.
and there was only a few table on that night, so we really had a chilling and enjoyable evening.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-05-19
用餐途徑
堂食
等級2
7
0
2019-05-06 1222 瀏覽
星期一收工,咁岩呀妹又係cwb就一齊去Jamie’s Happy Hour 叫左兩杯野飲:Ginger Mojito and Gold RushGold Rush(左)成份有whisky, lemon juice同Honey,飲落都係濃同幾甜;Ginger Mojito(右)係alcohol-free,賣相都味道都好清新今日係Oyster Monday所以叫左6pcs($60)。啲蠔都幾細,好在都有鮮味;chilli fries十分香口,呀妹食唔停口Meat plate比較失望,感覺比以前失色了係呢度HH冇咩人,幾有氣氛適合傾計。趕得切7點前野飲仲好抵添
更多
星期一收工,咁岩呀妹又係cwb就一齊去Jamie’s Happy Hour
478 瀏覽
0 讚好
0 留言

叫左兩杯野飲:Ginger Mojito and Gold Rush
34 瀏覽
0 讚好
0 留言

Gold Rush(左)成份有whisky, lemon juice同Honey,飲落都係濃同幾甜;Ginger Mojito(右)係alcohol-free,賣相都味道都好清新

34 瀏覽
0 讚好
0 留言

今日係Oyster Monday所以叫左6pcs($60)。啲蠔都幾細,好在都有鮮味;chilli fries十分香口,呀妹食唔停口
25 瀏覽
0 讚好
0 留言

Meat plate比較失望,感覺比以前失色了

係呢度HH冇咩人,幾有氣氛適合傾計。趕得切7點前野飲仲好抵添
489 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2019-04-28 946 瀏覽
食左brunch , 沙律完全唔新鮮,pizza 唔會好食過pizzahutStaff 態度仲要唔好! 埋單每位$330 貴唔緊要 嬲既係點解可以咁難食 浪費左我一個星期日食野既quota I totally can’t imagine why could this restaurant be named with one of the most famous chef in the world. With such awful experience, there will be no next time for sure!! In particular the poor attitude of the staff is so annoying as well.
更多
食左brunch , 沙律完全唔新鮮,pizza 唔會好食過pizzahut

Staff 態度仲要唔好!

埋單每位$330 貴唔緊要 嬲既係點解可以咁難食 浪費左我一個星期日食野既quota

I totally can’t imagine why could this restaurant be named with one of the most famous chef in the world. With such awful experience, there will be no next time for sure!! In particular the poor attitude of the staff is so annoying as well.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
2
0
Jamie Oliver, 名廚既鋪頭竟然難食到咁...失望兩杯cocktail, 藥水泥既, 攞命🤦🏼‍♀️Pizza, Hong Kong Hot, staff’s recommendation which is Hong Kong limited signature dish厚,唔香,唔脆,無特別同pizza hut冇分別個starter, classic meat plate, 正常野, 唔覺得係可以去到signature既地步Main dish, Fish in a bag, errr, 一舊魚同一堆西班牙海鮮飯既飯, 完最過份係兩個dessert...真心未食過有咬口既Tiramisu🤦🏼‍♀️ 個蛋糕定唔知lady finger硬過美心海綿蛋糕個餅底...食左幾啖,只食到面頭個幾塊橙皮既香😅😅😅重點以上除左飲品,都係staffs recommend既,亦都係menu上recommendation 泥,但結果係咁...冇expect過係咁難食,staff仲好意思同我講係跟足Traditional Italian Recipe做,做好個tiramisu,先好講你地係正宗啦!
更多
Jamie Oliver, 名廚既鋪頭竟然難食到咁...失望

兩杯cocktail, 藥水泥既, 攞命🤦🏼‍♀️
9 瀏覽
0 讚好
0 留言


Pizza, Hong Kong Hot, staff’s recommendation which is Hong Kong limited signature dish
厚,唔香,唔脆,無特別同pizza hut冇分別
15 瀏覽
0 讚好
0 留言


個starter, classic meat plate, 正常野, 唔覺得係可以去到signature既地步
15 瀏覽
0 讚好
0 留言


Main dish, Fish in a bag, errr, 一舊魚同一堆西班牙海鮮飯既飯, 完
19 瀏覽
0 讚好
0 留言


最過份係兩個dessert...真心未食過有咬口既Tiramisu🤦🏼‍♀️ 個蛋糕定唔知lady finger硬過美心海綿蛋糕個餅底...食左幾啖,只食到面頭個幾塊橙皮既香😅😅😅
17 瀏覽
0 讚好
0 留言
12 瀏覽
0 讚好
0 留言


重點以上除左飲品,都係staffs recommend既,亦都係menu上recommendation 泥,但結果係咁...冇expect過係咁難食,staff仲好意思同我講係跟足Traditional Italian Recipe做,做好個tiramisu,先好講你地係正宗啦!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-04-18
用餐途徑
堂食
人均消費
$500 (晚餐)
等級1
2
0
2019-04-03 1103 瀏覽
I called and booked a table for family gathering about 2 weeks ago. I would like to make sure the children's play area would be opened for our kids to enjoy. A staff said would call me back and he did. He had confirmed me the booking saying he could give me a table but that would not be next to the children's play area.A few days later, I got a missed called from another female staff. She didn't reach me but left me a voice message. She said someone booked the whole restaurant and could not take
更多
I called and booked a table for family gathering about 2 weeks ago. I would like to make sure the children's play area would be opened for our kids to enjoy. A staff said would call me back and he did. He had confirmed me the booking saying he could give me a table but that would not be next to the children's play area.

A few days later, I got a missed called from another female staff. She didn't reach me but left me a voice message. She said someone booked the whole restaurant and could not take my booking.

What's meant by booking then?!?! 😡
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級3
43
0
2019-03-18 1034 瀏覽
早前有朋友生日,就去左喱間西餐廳慶祝。餐廳氣氛都ok嘅,坐得舒服,暗暗地,好遠有張酒吧枱,正常港島西餐格調。我地一大班人,點左好多野食,只講有深印象既菜式:斧頭扒肉味濃郁,外層有淡淡炭烤味,新鮮嘅肉加上簡單黑椒海鹽調味,食完個人有溶化嘅感覺。Pizza好多款式,今次叫左辣肉腸味,pizza個麵包皮有好香麥味,香脆得來又唔會太乾,辣肉腸同醬汁配合得宜Mussel性價比不高,mussel個汁係好,點包一流。但此終只係前菜,賣接近150蚊未免有少少不值。蝦意粉為店舖signature dish,但個人覺得只係普通。食材新鮮,意粉有麥味有咬口,但醬汁偏淡,而且味道普通,此道菜有少少被過份吹捧嘅感覺。其他食物大致都係中上,服務無其他食評講既咁差,大家有興趣都可以去朝聖
更多
早前有朋友生日,就去左喱間西餐廳慶祝。餐廳氣氛都ok嘅,坐得舒服,暗暗地,好遠有張酒吧枱,正常港島西餐格調。

我地一大班人,點左好多野食,只講有深印象既菜式:

斧頭扒肉味濃郁,外層有淡淡炭烤味,新鮮嘅肉加上簡單黑椒海鹽調味,食完個人有溶化嘅感覺。

Pizza好多款式,今次叫左辣肉腸味,pizza個麵包皮有好香麥味,香脆得來又唔會太乾,辣肉腸同醬汁配合得宜

Mussel性價比不高,mussel個汁係好,點包一流。但此終只係前菜,賣接近150蚊未免有少少不值。

蝦意粉為店舖signature dish,但個人覺得只係普通。食材新鮮,意粉有麥味有咬口,但醬汁偏淡,而且味道普通,此道菜有少少被過份吹捧嘅感覺。

其他食物大致都係中上,服務無其他食評講既咁差,大家有興趣都可以去朝聖
18 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
17 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
18 瀏覽
0 讚好
0 留言
13 瀏覽
0 讚好
0 留言
16 瀏覽
0 讚好
0 留言
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
31 瀏覽
0 讚好
0 留言
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
47
0
2019-03-08 846 瀏覽
今次來到銅鑼灣等朋友收工再去食呢間西餐剛剛入到黎既時候已經覺得環境非常大同優雅,服務員大部分都係洋人,點菜以英文為主點左兩個pizza,都係好重既香料味道既非常惹口。另外開左一支白酒,邊享受環境邊嘆酒,別有一翻風味除左好食之餘環境一流,值得一試
更多
今次來到銅鑼灣等朋友收工再去食呢間西餐
剛剛入到黎既時候已經覺得環境非常大同優雅,服務員大部分都係洋人,點菜以英文為主
點左兩個pizza,都係好重既香料味道既
非常惹口。另外開左一支白酒,邊享受環境邊嘆酒,別有一翻風味

除左好食之餘環境一流,值得一試

12 瀏覽
0 讚好
0 留言
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
13 瀏覽
0 讚好
0 留言
30 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食