每次搭車經過見到呢間餐廳都好想試,因為比佢華麗堂皇既裝修吸引住。今日終於約左2個好友黎試一試。不論門面定係入面,佢既裝修充滿住中國風,甚有氣派。餐廳非常大,座位好寬闊,佢有自助醬料吧同水果,而食物方面佢係落紙order,而有d食物可以揀半份,咁就岩哂人小小,每樣都試小小了。食物既種類非常多,因為我得3個人,所以都唔係叫到好多野。湯底方面,我地叫左個鴛鴦湯。一邊係純天然椰子湯,另一邊係香港小辣。不過,其實香港小辣都已經好辣了,所以椰子湯底岩岩好可以中和返d辣味。而且椰子湯非常足料同清甜。食物方面,我地叫左嚮鈴,嚮鈴又大又脆,都係用一秒定律,一圳一食,嚮鈴充滿住湯底既精華,十分讚🤭老油鬼鬼顧名思意係油炸鬼配上蝦滑。蝦滑夠哂彈牙,而且蝦味濃郁,配搭油炸鬼,口感唔錯。黑松露牛丸,我地叫左半份,半份有四粒。雖然黑松露味唔算十分濃郁,但食既時候口腔都有陣陣既黑松露香味同牛味,牛丸亦都爽口彈牙。另外,叫左一份蛋餃,見佢係老碼頭推介。不過真係無介紹錯,平時好少見到呢一類形既餃,但真心好食,外皮係黃色既皮,蛋香好濃,而入面包住豬肉餡,出奇既夾。 最後係澳洲雪花肥牛。牛肉既油脂分部平均,肉質腍嫰,而且好香

最後係澳洲雪花肥牛。牛肉既油脂分部平均,肉質腍嫰,而且好香牛味,忍唔住食完一片又一片。

而店員推介我地飲鮮榨椰子汁,所以我地都叫左一渣試下。成渣都好足料,充滿左椰子既香味,尤其是當我食到個湯底非常辣既時候 解廿渴真係一流。

最後,值得一題既係餐廳非常細,提供左圍裙,比食客使用,咁就唔怕d野彈到周身都係。同埋係門口放左一部除味機,食完野既麻辣味都可以一一消除,咁就唔怕d初好大陣味。