2019-01-14 134 瀏覽
呢排成日OT真係好攰,難得夾到中學同學食個飯,就即興去咖啡灣cafe食dinner。餐廳係商場內,係open area間一部分空間出黎做食肆,提供到十多張枱,不過冷氣係屬於商場既,就冇得調較。鋪頭乾淨企理,燈光通明,俾人一種舒服既感覺。手作特級和牛漢堡材料一目了然,有新鮮切片蕃茄、蘑菇、洋蔥、椰菜絲、芝士片同和牛漢堡扒。芝士片融係漢堡扒表面,再淋上滿滿既茄汁,酸酸甜甜。和牛打既漢堡扒肉嫩多汁,連埋蕃茄片椰菜絲等一齊咬,柔軟中帶d爽脆。伴碟既粗薯條口感內裡粉粉地,外表炸到脆脆地,唔會撒過多鹽而太咸。軟殼蟹黑松露忌廉義大利麵呢個見到menu張圖已經流哂口水,上枱更係冇令我失望! 軟殼蟹幾乎有我一隻手咁大,炸到金燦燦,但食落唔油膩,仲有少少汁。意粉更係出乎意料之外既好,因為黑松露忌廉醬十分creamy濃郁,令一條意粉都沾滿醬汁,黑松露味非常特出。黃金右翼呢個係季節限定菜色,見到咸蛋黃會雙眼發光既我當然唔會錯過啦!一份有6隻,每隻都閃閃發光。雞翼外表煎得香口,裹滿咸蛋黃醬,食落每啖都係蛋黃咸香味。不過新鮮出炸爐真係十級熱,食既要小心~黑魔王窩夫呢款甜品我地叫左後上,超級大份,而且擺得好靚,打卡

手作特級和牛漢堡

軟殼蟹黑松露忌廉義大利麵

黃金右翼

黑魔王窩夫
呢款甜品我地叫左後上,超級大份,而且擺得好靚,打卡必點!食窩夫係心形超可愛,而且上面灑左可可粉,棉花糖,脆脆,仲有兩球曲奇雪糕,百力枝同勁多cream!!!窩夫唔算好脆,幾有蛋香,oreo餅就腍腍地,如果可以脆d就好。整體食落都頗甜頗膩,一個人食會建議點半份就夠。

呢到咁豐盛又美味既一餐,又可以舒服地同老友吹下水傾訴下,心中既疲累都一掃而空~