2019-07-27
本身見呢度雞煲出名,同朋友相約咗喺度食飯,點知去到當日兩個人都腸胃唔係咁舒服, 所以就清清地打個邊爐。叫了鴛鴦湯底 一邊藥膳鍋一邊麻辣鍋, 藥膳鍋好甜有當歸味, 面有紅棗睇落都幾滋補, 麻辣鍋不過不失。 我哋另外仲嗌咗一大支竹蔗茅根最後都冇飲晒。小食叫咗鹵水鴨腎,鴨腎先用水灼過,唔會太實。牛肉叫咗一個安格斯牛肉細份, 唔會太肥,脂肪分佈平均,好重牛味。 牛柏葉係黑色原色,食落較韌,不及洗白了的爽口,但相對嚟講健康。皇帝菜新鮮但份量較細。 反而竹笙非常有睇頭, 原條大大條有六七條左右,美味又健康。餃子拼盤,雲吞,水餃,魚皮餃各三件, 本身都唔夠飽食完即刻飽曬。點餐嘅火鍋一定就冇任食嘅抵,但係服務同埋質素都較高 ,人大咗,食嘅份量就細咗,咁梗係要食得精啲啦,呢間係不錯選擇
小食叫咗鹵水鴨腎,鴨腎先用水灼過,唔會太實。