📷銅鑼灣出名的泰國料理最近沉迷泰國劇🤭對泰國菜分外心動~見到呢間評分高同菜色選擇多,就同幾個朋友一齊去打卡~樓上店,平日6:30去到人流OK一直有人去,但因爲餐廳大間,都可以立即入座;有舒服的4人位,座位之間都有間隔,無壓逼感呢♡→有QR Code落單加分!••┈┈┈••••┈┈┈••【推介🔥】火山排骨 $228推介呢個人氣NO.1的火山排骨ʕง•ᴥ•ʔง上碟如Menu圖非常震撼,和朋友手前臂比一樣高,目測30cm有高!食落去肉的部分非常多而柔軟,入味又不會過分濃味呢,3-4個人食最適合!打卡Tips:要注意Menu上預設辣度係🌶️🌶️!!我地全部都對辣好敏感🤫,所以覺得係超超超辣><(綠色全部係辣椒)店員表示可以走辣,所以就算唔食辣既朋友都可以安心食喲~肉本身有調味過,好味!另外有貼心提供手套,我建議食法係先將排骨上的肉分落碟,就可以優雅地食唷營養Tips:排骨實際高蛋白質低碳水,脂肪相對豬頸肉低4倍!實測表示完全無油膩感,就算食多少少都無問題呢海南雞(半)$148都誠意推介下Milu的海南雞!作爲東亞地區的招牌菜,呢間整得有水準正宗,每一塊都肉質軟嫩...非!常!滑!蛋
📷銅鑼灣出名的泰國料理
火山排骨

有QR Code落單加分!
••┈┈┈••••┈┈┈••
【推介🔥】火山排骨 $228

海南雞(半)$148
海南雞(半)

蛋白質都好高喲!擔心高脂肪的記得少蘸醬汁+去皮就無問題啦 下面配有少少沙律菜喲~

蒜蓉牛油雞翼

朋友們都好鍾意雞翼~蒜蓉味好香,幾個人share正好!

手撕雞沙律

雖然餐牌無寫🌶️但實際都落左辣椒粒xd 如果唔食辣記得同店員講啦

<<飲品類>>
椰青 $52
椰青正常發揮,感覺比其他餐廳更大個少少夠滿足~清甜完全不酸!

乳酸梳打 $34
荔枝梳打 $34
龍眼冰 $34
餐廳更加有顔色豐富的打卡選擇~半透明的藍色特別治愈⊂₍ •ᴥ• ₎っ!

龍眼冰

餐廳環境大間整體整潔,火山排骨食完真心覺得好不錯~尖沙咀都有分店喲 挂住泰國時候記得Gogogo啦=͟͟͞͞ʕ•̫͡ ·ʔ=͟͟͞͞ʕ•̫͡ ·ʔ

想睇更多我既食評同分享 記得follow同like我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑啦🍮
海南雞(半)
龍眼冰