2023-02-15
行開旺角唔知食乜,見佢新開就試吓啦😃知道佢有其他分店,但都係第一次食🥢.中午有lunch set揀,揀左鮮蚵仔肉碎泡飯(配熱珍珠奶茶)、鹽酥雞排湯麵(配滷台灣香腸,另加購熱阿拉比卡咖啡)🧋🍜🍚見到素食類選擇都算多,值得一讚👍🏻.✨鮮蚵仔肉碎泡飯✨咁岩果日天氣潮濕,想食d熱辣辣暖笠笠既野,就揀左泡飯😚上面有十幾粒蚵仔,雖然唔係粒粒都飽滿,但食落都算新鮮🦪至於湯底屬於比較清淡果隻,第一下飲覺得好淡,但食吓食吓就會變到岩岩好,飲完亦都唔口渴😬泡飯入面仲有d冬菜,標準配搭啦😛✨鹽酥雞排湯麵✨當日因為廚房壞爐,等左好耐先有得食,雞排岩岩炸起好香脆,不過調味都係比較淡,無平時食果d咁惹味🤪至於麵就好似上海麵咁既質感,湯底就有少少魚&豉油味,麵上有肉燥🫶🏻✨滷台灣香腸✨台灣香腸食得多,但滷台灣香腸就無食過🤣食落有滷水香,而質感就似港式臘腸mix潤腸🤣都幾得意,不過得果一條有d失望✨熱珍珠奶茶✨奶茶幾好飲,不過珍珠就無乜味,得面頭少少甜味,咬落係無味道的.✨熱阿拉比卡咖啡✨咖啡唔算好香,叫左少奶,但飲落都仲係好多奶🙈一般般姐.🤵🏻服務方面,可能係新開關係,店員好似唔係好熟手,枱面唔大但又唔會收起d碟先
✨鮮蚵仔肉碎泡飯
✨鹽酥雞排湯麵
✨滷台灣香腸
✨熱珍珠奶茶
✨熱阿拉比卡咖啡
✨咖啡唔算好香,叫左少奶,但飲落都仲係好多奶🙈一般般姐
🤵🏻服務方面,可能係新開關係,店員好似唔係好熟手,枱面唔大但又唔會收起d碟先,希望可以改善