2017-10-01
好細個已經幫襯太子文華冰室,食佢個茶餐,所以知道佢執咗之後係徳福開好興奮又意外,但開咗成個月無時無刻都大排長龍,同埋原來已經係太興集團一份子。今日12點前去到,睇下有冇機會食到早餐當午飯(早餐至12點),點知等咗成10分鐘,入到去過咗12點,一路排一路見到open kitchen 整緊菠蘿包好正,入到去都叫咗個share,但侍應無留意我地張單,結果新鮮焗嘅俾唒其他人,送到去我地個枱得番微溫,但都幾好味。店內亦有廣播同電視話俾大家知邊啲飽幾時出爐。叫咗常餐,多士拼香腸炒蛋加沙嗲牛公仔麵,同一個餐少兩條腸,早餐平$15,個蛋炒得幾滑,沙嗲亦幾香,個餐看似唔大但好滯。味道整體唔錯,希望遅啲熱潮過咗唔使排咁耐。